Nakit para yasaklanıyor! Süreç 7 bin TL ile başladı: Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor

Nakit para yasaklanıyor! Süreç 7 bin TL ile başladı: Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor

Nakit para taşımak tarih olacak! Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin duyurdu. Nakit para yasaklanıyor! O tarihe kadar tamamen kalkacak. Süreç 7 bin TL ile başladı, milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor...

Son zamanlarda birçok tüketici alışveriş yaparken nakit kullanmamayı tercih ediyor. Ancak hala nakit kullanarak alışveriş yapanlar dikkat! Yeni düzenlemenin ilk adımı atıldı. Nakit para ile alışveriş tarih oluyor.

Türkiye’de milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, 7 bin TL ve üzeri mal ve hizmet satışlarında nakit paranın geçersiz olacağını ve bu ödemelerin sadece banka ya da kredi kartlarıyla yapılabileceğini duyurdu. Şahin, bu düzenlemenin adım adım tüm alışverişlerde nakit paranın kaldırılmasına yönelik bir sürecin başlangıcı olduğunu ifade etti.

Devletten 7200 TL nakit ödeme! Başvurular başladı - Akyazi.Net - Akyazı'nın En Güncel Haber Sitesi

VERGİ KAÇAKÇILIĞIYLA MÜCADELE Mİ, BAŞKA BİR HEDEF Mİ?

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı’nı kamuoyunun görüşüne sundu. Düzenleme hayata geçtiğinde, 7 bin TL üzerindeki ödemelerde banka, PTT veya finansal aracılar kullanılarak belge zorunluluğu getirilecek. Mahmut Şahin, bu düzenlemenin sadece vergi kaçakçılığını önlemek için yapıldığının öne sürüldüğünü belirtirken, asıl amacın farklı olduğunu savundu. Şahin’e göre, nakit para kullanımını kaldırarak tüm ödemeleri dijital sistemlere yönlendirmek, vatandaşı kontrol altına alma hedefinin bir parçası.

2030'DA TAMAMEN NAKİT YOK

Nakit ödeme canımızı daha çok yakıyor – Hizmetix

Mahmut Şahin, düzenlemenin şu an için 7 bin TL’yi kapsadığını, ancak ilerleyen süreçte bu limitin 5 bin TL’ye, ardından 2 bin 500 TL’ye düşürülmesinin planlandığını söyledi. Nihai hedefin ise 2030 yılına kadar tamamen nakit para kullanımını sonlandırmak olduğunu belirten Şahin, Türkiye’nin adım adım nakitsiz bir döneme doğru ilerlediğini ifade etti.

"DİJİTAL DÜZENİN KAPSAMA ALANINA GİRİYORUZ"

Şahin, nakit paranın kaldırılmasının toplumu dijital bir düzene zorlamanın bir yolu olduğunu belirterek, bu sürecin vatandaşların harcamalarının kontrol altına alınması ve ileride karbon ayak izi gibi kısıtlamaların dayatılmasına yol açabileceğini dile getirdi. Ayrıca, bu sistemin milyonlarca insanın işsiz kalmasına neden olacağını ve küresel güçlerin vatandaşı daha fazla kontrol altına almayı hedeflediğini savundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN