Narin Güran cinayeti davasında yeni gelişme, ifadesini geri çekti: '18.40'da görmedim, Salim Güran bana baskı yaptı'

Narin Güran cinayeti davasında yeni gelişme, ifadesini geri çekti: '18.40'da görmedim, Salim Güran bana baskı yaptı'

Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin soruşturmada kamera kayıtları ile çelişen tanık beyanları dikkat çekerken, bir kişi ifadesini geri geçti. "Narin'i 18.40'da gördüm" diye ifade veren 17 yaşındaki genç, tutuklu amca Salim Güran'ın baskısıyla yalan söylediğini, Narin Güran'ı o saatte görmediğini söyledi.

Sekiz yaşındaki Narin Güran'ın Diyarbakır'ın Tavşentepe Köyü'nde 21 Ağustos'ta kaybolmasından 19 gün sonra aynı dere yatağında bir çuval içinde ölü bulunmasına ilişkin soruşturmada bir itiraf daha geldi.

Narin Güran'ın köydeki kameralarda en son 15.15'te görülmesine ve cesedi taşıyan itirafçı Nevzat Bahtiyar'a ait aracın dere kenarına saat 15.40'ta gelmesine rağmen Jandarma'ya "Narin'i akşam 18.40'da gördüm" diye ifade veren bir tanık, bu ifadesini geri çekti. 17 yaşında bir kız çocuk olduğu belirtilen tanık, Narin Güran'ın tutuklanan amcası ve aynı zamanda muhtar olan Salim Güran'ın kendisine baskı yaptığını itiraf etti.

'SALİM GÜRAN BU SAATTE GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEYECEKSİN' DEMİŞ

Halk TV muhabiri Ferit Demir'in aktardığına göre, "Narin'i akşam 18.40'da gördüm" diyen 17 yaşındaki kız çocuk, "Ben Narin'i görmedim. Salim Güran bu saatte Narin'i gördüğünü söyleyeceksin baskı yaptı, korktum bu nedenle söyledim" dedi. Bu itirafın, tutanaklara da geçtiği belirtildi.

Söz konusu yalan beyan, soruşturmayı yürüten Jandarma'nın raporlarına da geçmişti.

KAMERADAKİ SON GÖRÜNTÜSÜ 15:15'TEYDİ

Narin Güran, köydeki kameralara en son 21 Ağustos günü 15.15'te takılmıştı. Bu görüntülerde, bir grup arkadaşı ile Kuran kursundan çıktıktan sonra birlikte yürüyordu. Bir süre sonra da kendi evlerine doğru yönelen patikaya girerek onlardan ayrılıyordu. Bu, son görüntüsüydü.

17.40, 17.50, 18.47 'TANIKLARI'

Ancak basına yansıyanlara görey, jandarmaya ifade veren iki kişi, Narin'i saat 17.40 civarında kendi evinin "yaklaşık 300 metre uzağındaki caminin orada" gördüklerini savundu.

Bir diğer tanık ifadesine göre Narin Güran saat 17.50'de, büyük amcası Hacı Hüseyin Güran'ın evine giderek kapıyı çaldı ve kuzenleriyle kapıda görüştü.

Annesi Yüksel Güran ise SHOW TV ile söyleşisinde, Narin'in söz konusu eve gittiğinde, kapıyı Hacı Hüseyin Güran'ın 'ikinci eşi' olarak anılan yengesi Maşallah'ın açtığını söyledi: "O gün erkeklerimizden hiçbiri evde yoktu, düğün hazırlığı yapıyorduk. En son 17.00-17.30 sıralarında eltim Maşallah Güran'ın kapısını çalmış, kızları sormuş. Biri de 18.00'de çeşmede görmüşler. Narin neden yolu uzatıyor, normal yoldan gelmiyor bilmiyorum."

Narin'i saat 18:47'de gördüğünü iddia eden bir çocuğun ifadesi de soruşturma kayıtlarına geçmişti. Psikolog ve pedagoglar eşliğinde dinlenen arkadaşı M., bu saatte Narin’e “Oyun oynayalım” dediğini, Narin'in “Çok yorgunum, oynamayalım” diyerek oradan ayrıldığını söylüyordu. Gazeteci Ferit Demir o tarihte bu tanıklığı, "Narin'in kaybolduğu günün akşamı en son köyden 16 yaşlarında bir genç jandarma ifadesinde Narin'i köyün içindeki çeşmenin yanında gördüğünü söylüyor. Gördüğü saat 18.40 civarları" sözleriyle aktarmıştı.

Şimdi ifadesini geri çeken tanığın da bu kişi olduğu düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN