Görüntüsü pamuğa benziyor verimi yüksel oluyor! Alzheimer’a çözüm oluyor, kilosu 2 bin TL’den satıyor! Eken köşeyi dönüyor

Görüntüsü pamuğa benziyor verimi yüksel oluyor! Alzheimer’a çözüm oluyor, kilosu 2 bin TL’den satıyor! Eken köşeyi dönüyor

Herkes ilk bakışta pamuk zannediyor kimse sebze olduğuna inanamıyor. Alzheimer'ın çözümü olarak görülüyor kilosu 2000 TL'den satıyor. Verimi yüksek şifası benzersiz. Toprakla buluşturan ise büyük kazanıyor.

Verimi yüksek ürünler arasında yer alan aslan yelesi mantarı ilk bakışta pamuk görüntüsünü andırıyor. Alzheimer'ın çözümü olarak görülen aslan yelesi mantarının fiyatı dudak uçuklatıyor ama şifası hiç bilinmiyor.

KİLOSU 2000 TL'DEN SATILIYOR

Balıkesir'de kendini de imkanları ile başladı aslan yelesi mantarı üretiminin ilk mahsullerini alan İbrahim Burak Örs, Balıkesir İl Orman Müdürlüğü'nün destekleri ile birlikte halk eğitim merkezlerinde verdiği derslerle merkezi sinir sistemine iyi gelen bir beyin fonksiyonlarını düzenleyen aslan yelesi mantarı üretimini yaygınlaştırmayı hedefliyor.

YENİ VİDEO. O mantarı ilk kez görüntüledik. hericium flagellum, sakal mercan, aslan yelesi . - YouTube

5 yıl önce kadar üretimini merak ederek başladığı bu işte önemli bir yol kat eden İbrahim Burak Örs, Balıkesir'de aslan yelesi mantarının üretimini ilk kez gerçekleştiren kişi olarak biliniyor. Türkiye'de piyasa değeri 1200 TL ile 2000 TL arasında değişen aslan yelesi mantarının yurt dışındaki fiyatı ise 35-60 arasında değişiyor.

ALZHEİMER TEDAVİSİNE UMUT

Aslan yelesi mantarının Alzheimer tedavisinde umut olarak görüldüğünü belirten uzmanlar, yaşa bağlı bilişsel bozulma için tüm değiştirilebilir risk faktörleri arasında günlük diyet bileşiminin oldukça önemli olduğunu söyledi. Mantarların iyi bilinen beslenme ve mutfak özelliklerini sık sık vurgulayan uzmanlar, alzheimer hastalığı gibi nörodejeneratif bozukluklar ile birlikte yaşa bağlı bilişsel bozuklukları azalttığını akademik çalışmalar ile raporladı.

EVİNİN BODRUMUNDA MANTAR ÜRETİYOR - Marmara Bölge: Balıkesir Son Dakika Haberleri ile Hava Durumu

Toplumun %60'ını etkileyen ve yaşam kalitesini önemini ölçüde düşüren demans ve alzheimer ik gibi nörolojik bozuklukların tedavisi için çalışmalar devam ediyor. Dünya çapında 70 yaş ve üzeri Demans ve Alzheimer ve yaşa bağlı bilişsel rahatsızlıklar artış gösterirken önleyici tedbirler içinde tedavi çalışmalar sürdürülüyor.

Aslan yelesi mantarı ile yapılan çalışmalar oldukça umut vaat edici sonuçlar ortaya çıkarıyor. Hem sağlık hem de transgenik farelerde faydalı nörobil ister ve nörobiyolojik etkiler ortaya çıkaran aslan yelesi mantarı, anksiyete, depresyon, demans ve alzheimer semptomları ile birlikte davranışları da önemli ölçüde azaltmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN