Antalya Valiliği: 15 gün süreyle eylem ve etkinlikler yasaklanmıştır

Antalya Valiliği: 15 gün süreyle eylem ve etkinlikler yasaklanmıştır

Antalya Valiliği, şehir genelindeki tüm eylem ve etkinlikleri 15 gün süreyle yasaklama kararı aldı. Yasaklama kararı, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ile İl İdaresi Kanunu hükümleri doğrultusunda alınmış olup, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Antalya Valiliği tarafından alınan kararla birlikte, Antalya genelindeki tüm eylem ve etkinlikler 15 gün süreyle durduruldu.

Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, "Topluluklar, platformlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşları ya da bireysel olarak düzenlenmesi planlanan '-Sözde- Antalya 10. Onur Ayı' etkinlikleri adı altındaki her türlü eylem ve etkinlik (yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stant/çadır kurma, toplanma veya piknik vb.) 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 'Toplantının ertelenmesi veya basit hâllerde yasaklanması' başlıklı 17. Maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11. Maddesi uyarınca, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren 15 Temmuz 2024 tarihine kadar Antalya ilindeki tüm açık alanlardaki eylem ve etkinlikler yasaklanmıştır” denildi.

Verilen bu kararla, önümüzdeki 15 gün boyunca şehirdeki her türlü toplu etkinlik ve gösterinin yapılamayacağı belirtilmiştir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN