Parasını faize yatıracaklar o bankaya koşuyor! Yüzde 52 ile en yüksek faiz orada: Mevduat faizinde fark açıldı

Parasını faize yatıracaklar o bankaya koşuyor! Yüzde 52 ile en yüksek faiz orada: Mevduat faizinde fark açıldı

Yatırım yapmak isteyen vatandaşlar parasını değerlendirmek için çeşitli yöntemler aramaya devam ediyor. Parasını faize yatıracaklar o bankaya koşuyor! Bankalar faiz oranını artırdı! Yüzde 52 ile en yüksek faiz orada, mevduat faizinde fark açıldı...

Merkez Bankası’nın Para Politikası Kurulu toplantısının ardından TL mevduat faiz oranları üzerinde yapılan açıklamalara rağmen, yeni haftaya istenilen seviyede bir artışla başlanamadı. Bankalar arasında TL mevduat faiz oranları arasındaki fark ise oldukça açıldı.

92 GÜN VADELİ MEVDUATTA FAİZ ORANLARI

En çok tercih edilen 92 gün vadeli TL mevduatta, faiz oranları yüzde 35 ile yüzde 52 arasında değişiyor. Özellikle 50 bin liranın altındaki tasarruflar için kamu bankaları yüzde 40-43 arasında faiz oranları sunarken, özel bankalar arasında bu oranlar oldukça farklılık gösteriyor. İş Bankası yüzde 43, Enpara yüzde 42, Akbank yüzde 37, Garanti BBVA yüzde 46, Denizbank yüzde 49 ve ING Türkiye yüzde 52 faiz oranı uyguluyor.

PPK KARARININ ARDINDAN BANKALAR ARASI FARK

Geçtiğimiz haftalarda Merkez Bankası’nın Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öncesinde bankalar, mevduat faiz oranlarında indirime gitmişti. PPK öncesi dönemde TL mevduat faizlerinde yaklaşık 4 puanlık bir düşüş gözlemlenmişti. PPK sonrası Merkez Bankası’nın faiz oranlarını izlediğini açıklaması ve gerekirse makroihtiyati tedbirler alacağını belirtmesine rağmen, yeni haftaya bazı bankalar indirimle girdi, bazıları ise sadece 1 puanlık artış yaptı.

EN DÜŞÜK FAİZ HALKBANK'TA

Bankaların internet siteleri ve bültenlerinden elde edilen bilgilere göre, en çok tercih edilen 3 aya kadar vadeli TL mevduatta yüzde 35 veren Halkbank en düşük faiz oranını sunuyor. Akbank yüzde 37, Vakıfbank yüzde 41, Ziraat Bankası ve Enpara yüzde 42, İş Bankası yüzde 43, Yapı Kredi yüzde 46, Garanti BBVA yüzde 50, Denizbank yüzde 49 ve ING Türkiye yüzde 52 faiz oranı sunuyor.

YÜKSEK MİKTARLI TASARRUFLARDA FAİZ ORANLARI

Yüksek miktarlı tasarruflarda da faiz oranları bankalar arasında farklılık gösteriyor. Halkbank ve Akbank, 5 milyon liraya kadar olan mevduatta yüzde 40 faiz oranı sunarken, Ziraat Bankası en yüksek yüzde 42 faiz oranını sunuyor. Vakıfbank ve İş Bankası 5 milyon lira üzeri mevduata yüzde 45 faiz oranı öneriyor. Garanti BBVA ve ING Türkiye ise 5 milyon üzeri mevduatlara yüzde 52 faiz oranı sunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN