Sabahları ılık su içmenin faydası inanılmaz! Kahve yerine güne bununla başlayın, mucizeyi görün

Sabahları ılık su içmenin faydası inanılmaz! Kahve yerine güne bununla başlayın, mucizeyi görün

Sabahları uyandığınızda ilk ne yapıyorsunuz? Eğer tercihiniz hemen kahvaltı yapmak ya da bir fincan kahve içmekten yanaysa size daha iyi bir alternatifle geldik. Uzmanlara göre sabah uyanınca yapmanız gereken ne kahvaltı ne de kahve… Bir bardak ılık suyla güne başlamanın faydası başka hiçbir şeyde yok. İşte detaylar…

Dr. Kunal Sood, ılık suyla güne başlamanın en güzel sabah rutine olduğunu söylüyor. Sosyal medyanın en çok konuşulan isimlerinden olan Sood, sabahları hiçbir şey yapmadan ilk olarak ılık su içmenin vücuda sağlayacağı 3 faydayı anlattı.

SABAHLARI ILIK SU İÇMEK İÇİN 3 NEDEN

Sabahları ılık su içmek için 3 neden olduğunu belirten Sood, bu nedenleri de şöyle sıraladı:

  • Sindirimi iyileştirir
  • Kilo vermenize yardımcı olur
  • Kan akışını ve dolaşımını iyileştirir

sabahlari-ilik-su-icmenin-faydalari-1.jpg

Ilık suyun sindirim üzerindeki etkisini anlatan Sood, "Teoriye göre ılık su, normalde sindirmekte zorlandığınız yiyecekleri eritmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca ılık suyun kabızlığa yardımcı olabileceğine dair araştırmalar da var" diyerek 2016’da Gastroenteroloji Hemşireliği dergisinde yayınlanan bilimsel bir araştırmaya da atıfta bulundu. Bu araştırma, 37 C sıcaklıktaki içme suyunun "bağırsak hareketleri üzerinde olumlu etkisi" olduğunu buldu.

Dr. Sood ardından ılık suyun kilo verme dönemindeki etkilerine de değindi:

sabahlari-ilik-su-icmenin-faydalari-2.jpg

"Sıcak su vücudunuzun metabolizmasını geçici olarak hızlandırabilir. Bunun nedeni vücudunuzun ılık suyu vücut sıcaklığınıza getirmek için çalışmasıdır; metabolizma hızındaki bu hafif artış, kalori yakmaya çalıştığınızda yardımcı olur."

Son olarak da ılık suyun dolaşımı ve kan akışını iyileştirebileceğini belirten Dr. Sood, "Bunun nedeni, ılık su içmenin kan damarlarınızı genişletmesidir." Şeklinde konuştu.

sabahlari-ilik-su-icmenin-faydalari-3.jpg

Olası yanıklara karşı da uyaran Dr. Sood, "Potansiyel yanıkları önlemek için dikkat edilmesi ve suyun çok sıcak olmadığından emin olunması önemlidir" uyarısıyla sözlerini tamamladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN