Netflix keyfi de bitiyor! İzlemek için son 3 gün: En ucuz paket reklamsız paket kaldırılıyor

Netflix keyfi de bitiyor! İzlemek için son 3 gün: En ucuz paket reklamsız paket kaldırılıyor

Bir Netflix keyfimiz vardı o da bitiyor! İzlemek için son 3 gün! En ucuz paket olan reklamsız paket kaldırılıyor! İşte haberin ayrıntıları...

Dijital yayın devi Netflix, abonelik planlarında önemli bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. İngiltere ve Kanada’da en uygun fiyatlı reklamsız abonelik paketini kaldırmayı planlayan platform, kullanıcılarını reklam destekli paketlere yönlendirme stratejisi izliyor. Ayrıca Almanya ve Japonya’da tamamen ücretsiz, reklam destekli bir abonelik sistemi de test ediliyor.

REKLAM DESTEKLİ PLANLARA YÖNLENDİRME STRATEJİSİ

Netflix'ten Tartışma Yaratan Hamle: Ucuz Paket Kaldırıldı! - Tamindir

Netflix'in bu hamlesi, kullanıcıları daha uygun fiyatlı ancak reklam destekli paketlere çekme stratejisinin bir parçası olarak görülüyor. Bir Reddit kullanıcısının paylaştığı görselde, “Netflix’i izlemek için son gününüz 13 Temmuz. İzlemeye devam etmek için yeni bir plan seçin” şeklinde bir mesaj yer alıyor.

YENİ ABONELİK SEÇENEKLERİ

Temel plan için ayda 11,99 dolar ödeyen aboneler, ya 6.99 dolarlık reklamlı planı, ya 15.49 dolarlık reklamsız planı ya da 22.99 dolarlık reklamsız 4K premium planı seçmek durumunda kalacak. Netflix, geçen yıl ABD, Kanada ve İngiltere’de yeni aboneler için ucuz reklamsız abonelik seçeneğini sonlandırmıştı. Ocak ayında ise Kanada ve İngiltere’den başlayarak bu yılın ikinci çeyreğinde mevcut aboneler için temel planı kaldıracağını duyurmuştu.

netflix-21.webp

Netflix, rakip yayın platformları gibi kullanıcılarını reklamlı planlara yönlendirme stratejisiyle hareket ediyor. Bu değişiklikler, platformun daha sürdürülebilir bir gelir modeli oluşturma çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Reklam destekli paketlerin daha uygun fiyatlı olması, geniş bir kullanıcı kitlesini çekmeyi hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN