Havalimanında valizi geç gelene 30 bin TL! Bilmeyenler o parayı bırakıp çıkıyor: Anında elinize sayıyorlar

Havalimanında valizi geç gelene 30 bin TL! Bilmeyenler o parayı bırakıp çıkıyor: Anında elinize sayıyorlar

Havalimanında valizi geç gelen yolculara 30 bin TL trink para! Bilmeyenler o parayı bırakıp çıkıyor! Bilenlerin ise anında parayı ellerine sayıyor...

Tatil dönüşlerinde havalimanlarından çıkmak, valiz ve bavul tesliminde yaşanan sorunlar nedeniyle bazen kabusa dönüşebiliyor. Bu sorunlarla ilgili bir deneyim paylaşan Yazar Ceren Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, valizlerin geç teslim edilmesi durumunda tazminat alınabileceğini belirtti.

VALİZ TESLİMİNDE YAŞANAN SORUNLAR

Bagaj taşıyıcılarının 2019 ücret tarifesi belli oldu - Türkiye Ekonomi Haberleri

Ceren Özcan, valizlerini geç teslim almak zorunda kaldığını ve bu sürecin nasıl işlediğini detaylarıyla anlattı. "Geç gelen valizimiz için 30.000 TL tazminatı nasıl aldık?" başlıklı paylaşımıyla, bu tür durumlarda yapılması gereken adımları açıkladı.

YAŞANAN OLAY

Özcan, yaşadıklarını şu sözlerle özetledi: "Geçen ay İsveç aktarmalı İzlanda’ya giderken valizlerimiz gelmedi. Havaalanındaki kayıp bagaj ofisine gittik. (Size verilen bagaj etiketlerini bu yüzden kesinlikle atmayın) Bağlantılı uçuş olmasına rağmen bir sebepten dolayı bagajlarımızın İsveç havaalanında kaldığını söylendi ve valizlerimize 3 gün sonra ulaşabildik."

Havalimanı çalışanlarından yolculara kritik uyardı! Bavulunuza bunu sakın ama sakın yapmayın - Gündem Haberleri

TAZMİNAT SÜRECİ

Özcan, bu süreçte yaptıkları zorunlu harcamaların fişlerini sakladıklarını ve havayolu şirketine tazminat için başvurduklarını belirtti. "Bu süre içerisinde yaptığımız zorunlu harcamaların fişlerini sakladık ve havayolu şirketine tazminat için elimizdeki belgelerle (uçuş numarası, bagaj etiketinin ve harcama fişleri faturalarının ekran görüntüleri) başvuru yaptık. Her havayolu şirketinde bu uygulama geçerli. Başvuruyu uçuştan sonraki 21 gün içerinde yapmanız gerekiyor. Ertesi gün havayolundan cevap geldi ve 30000 TL tutarındaki ödeme onaylandı" dedi.

TAZMİNAT HAKKI VE BAŞVURU DETAYLARI

Ceren Özcan, valizlerin geç teslim alınması durumunda kişisel bakım, giyim, çamaşır ve şarj aleti gibi masrafların talep edilebileceğini vurguladı. Ayrıca, uçuş rötarlarında da tazminat hakkı bulunduğunu ekledi: "9 saatten fazla süren rötarlarda havayolu şirketinden tazminat talep edebiliyorsunuz. Airhelp gibi tazminat almanızı kolaylaştıran uygulamalar var. Ama bence önce havayolu şirketine başvuru yapın. Çünkü uygulama aracılığı ile alacağınız tazminatta komisyon payı olduğu için kesinti oluyor. Havayolu şirketinden daha yüksek bir ödeme alabilirsiniz. Red cevabı gelirse bu uygulamalarla sonuna kadar hakkınız arayın derim çünkü mutlaka bir geri dönüşü oluyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN