Spor medyası ikiye bölündü: Montella sayesinde mi? / Montella'ya rağmen mi?

Spor medyası ikiye bölündü: Montella sayesinde mi? / Montella'ya rağmen mi?

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) heyecanı devam ediyor. Türkiye, öne geçtiği maçta Hollanda'ya 2-1 mağlup olarak çeyrek finalde turnuvaya veda etti. Futbol otoritelerinin bir kısmı, teknik direktör Vincenzo Montella'ya ağır eleştiriler yaparken; bir kısmı ise İtalyan çalıştırıcıyı savunan yorumlarda bulundu.

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) heyecanı devam ediyor. Türkiye, öne geçtiği karşılaşmada Hollanda'ya 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Hollanda, yarı finalde İngiltere ile karşılaşacak.

Resim

Türkiye'nin Hollanda'ya yenilip EURO 2024'e veda etmesinin ardından spor medyası ikiye bölündü. Futbol yorumcularının bir kısmı, Vincenzo Montella'nın tercihlerini ağır dille eleştirirken; bir kısmı ise Türkiye'nin bu kadroyla çeyrek final oynamasını başarı olarak değerlendirdi.

Vincenzo Montella hakkında öne çıkan olumsuz yorumlar şu şekilde:

''TÜRKİYE BU KADAR MAHKUM OYNAYAMAZ!''

Sergen Yalçın: "Galatasaray'da denenmiş ve başarılı olmuştu, orayı kapatması gerekiyor"

Sergen Yalçın (Kafa Sports): ''Çeyrek finale çıktık. Tamam ama ben bu oyunu kabul edemem. Türk Milli Takımı bu kadar mahkum oynayamaz. Net söylüyorum bunu. Kim ne derse desin fark etmez yani. Montella, 80'den sonra kendi defosunu ortaya çıkardı. Hollanda teknik direktörü nasıl 45'de hemen müdahale etti...''

''FATİH TERİM OLSAYDI FİNALDEYDİK''

Sinan Engin 'Beyaz Futbol'a veda etti

Sinan Engin (Asist Analiz): Bu takımın teknik direktörü Fatih Terim olsaydı final oynardık. Çünkü Fatih Terim bu hataları yapmazdı. Fatih Terim, cesaretlidir. Fatih Terim, bu maçlara santrfrosuz falan çıkmaz! Fatih Terim asla böyle korkak oynamaz. Fatih Terim, bu jenerasyonu böyle korkak oynatmaz!

''TAKIMIN BAŞINDA HOCA YOKTU!''

Batuhan Karadeniz Muleka'nın oynayış tarzını Recep İvedik'e benzetti

Batuhan Karadeniz (Sky Spor): ''Futbolcularımızı teker teker tebrik ediyorum. Takımın başında antrenör olmadan bir turnuvada ne yapılacaksa hepsini yaptılar. Helal olsun, ayaklarınıza sağlık. Hemen bu şeytan üçlüsünün (Mehmet Büyükekşi, Hamit Altıntop, Vincenzo Montella) istifa etmesi lazım! Hemen bırakın abi! Acilen bırakın! Şu çocuklara helal olsun ya! Allah razı olsun sizden... Bir oyuncunun bu kadar hakkı yenmez ya! Ne yaptı Kerem Aktürkoğlu sana kardeşim? Bu adamı niye oynatmazsın?"

''EN SİSTEMSİZ TAKIM BİZİZ''

Ümit Karan: "Galatasaray'ın toparlanması gerekiyor" - Galatasaray Gazetesi

Ümit Karan (Sky Spor): ''Öncelikle bütün çocukları yürekten kutluyorum. Bugün tekmeye kafa sokan bir takım olduk. Ama milyonlarca insanın hayalini yıkan da Montella oldu. 85 milyon insan sana değişiklik diye bağırıyor, sen bir tanesini bile duymadın. Takım tek başına gitti, keşke kenarda bir de teknik adam olsaydı. Van Dijk bugün hayatının en zor maçını oynadı. Barış'ı yürekten tebrik ediyorum. Bu çocuk daha ne yapsın abi? 10 kişiyle boğuştu. Böyle futbol mu oynanır? En sistemsiz takım biziz. Oyun kurgumuz, felsefemiz yok.''

Vincenzo Montella hakkında öne çıkan olumlu yorumlar şu şekilde:

''BEN MONTELLA'DAN RAZIYIM''

Emre Özcan: "Galatasaray'da 'Sen bu takımın ana oyuncusu değilsin' diyor ve bunu kabullendi"

Emre Özcan (Socrates): ''Ben Montella'dan razıyım... 2026 Dünya Kupası'na bu takımı hazırlaması gereken hoca olduğunu düşünüyorum. Oyuncularla bağının gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Hollanda gibi bir takıma karşı gol beklentisi üstünlüğünü ele geçiriyorsunuz. 11 şutta 0.97 vermek, hemen hemen hiçbir şey vermemek gibi bir şey. Bu şekilde kaybetmek üzüyor. Çok net bir şekilde çok iyi oynadığımız, turnuvadaki en iyi performansımızı gösterdiğimiz maçta kaybetmek tabii ki üzüyor.''

''MONTELLA BİZİ ÇEYREK FİNALE ÇIKARDI''

Mehmet Demirkol: "Hiçbir federasyon başkanı Riyad'a gidip..."

Mehmet Demirkol (Socrates): ''Montella'yı çeyrek finale çıkaran teknik direktör olarak değerlendirmek lazım. 60 dakika oyunu çok iyi kurgulamış, rakibe hiç açık vermedik. İlk yarı pozisyonları yoktu. Şampiyonanın en parlak performanslarından birine imza attık. Seyir zevki olarak en iyilerinden biriyiz. İnsanların alıştığı oyunun dışında bir heyecan kattık. Fransa şampiyon olabilir ama oyunu kimseyi tatmin etmez."

''SAHNEYİ İYİ TERK EDİYORUZ''

Tümer Metin: Bu kadar aciz bir Beşiktaş görmedim!

Tümer Metin (Tivibu Spor): "Montella için, 'en iyi yerden izledi' yazanlar var, yapmayın....Tabii ki eleştiri olacak ama teknik adamlar sizden, bizden farklı düşünüyorlar. Sahneyi iyi terk ediyoruz, gelecek için önemli bir yatırım bu."

''MİLLİ TAKIM RUHUNU HİSSETTİK''

Erman Özgür: "Galatasaray kesinlikle almalı, çok iyi bir oyuncu, 6-7 milyon Euro diyorlar"

Erman Özgür (Tivibu Spor): "Milli Takım ruhunu hissettik mi? 2008'den sonra ilk defa hissettik. 2 tane Avrupa Şampiyonası'nda rezil olurken hiç ağlayan futbolcu gördün mü? Ben neredeyse ölene kadar koşan oyuncuları bu turnuvada gördüm. Tekmeye kafa sokanı, elendik diye ağlayan kaptanı bu turnuvada gördüm. Bunu geri getirdi Montella her şeyden evvel."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (20)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN