Herkes kahvaltıda veya akşam içiyor! Çay sevenlere uyarı geldi: İşte en doğru çay içilecek zaman

Herkes kahvaltıda veya akşam içiyor! Çay sevenlere uyarı geldi: İşte en doğru çay içilecek zaman

Herkes ya kahvaltıda ya da akşam içiyor! Sofraların vazgeçilmezi çayı sevenlere uyarı geldi! İşte en doğru çay içilecek zaman...

Türkiye'de pek çok evde sabahın erken saatlerinde çay demlenmeye başlıyor ve gün boyu taze çay tüketimi devam ediyor. Ancak uzmanlar, özellikle kahvaltı ve akşam saatlerinde çay içmenin sağlığa zararlı olabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Eğer siz de kahvaltıda çay içmeyi alışkanlık haline getirdiyseniz, bu alışkanlığınızı yeniden gözden geçirmenizin zamanı geldi!

TANEN MADDESİ VE SAĞLIK ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Çaya zam mı geldi, kaç TL zam yapıldı? 2022 Çay fiyatları kaç para oldu? 5 Temmuz 2022 Salı - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Beslenme ve diyet uzmanları, kahvaltıda çay içmenin sağlığa zarar verebileceğini belirterek, sabah saatlerinde çay yerine alternatif içeceklerin tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor. Uzmanlara göre, bu durumun temel sebebi çayın içinde bulunan ‘tanen’ maddesi. Tanen, vücutta demir emilimini engelleyerek çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

DEMİR EMİLİMİNİ ENGELLİYOR

Kararında içilen çay kalbi koruyor

Kahvaltıda çay içmek, vücudun ihtiyaç duyduğu demiri yeterince alamamasına neden oluyor. Bu durum, demir eksikliğine ve dolayısıyla çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Ayrıca, süt ürünlerinin faydalarından tam olarak yararlanamıyorsunuz. Bu yüzden çay içmek isteyenlerin kahvaltıdan belli bir süre sonra tüketmeleri öneriliyor.

SABAH ÇAY İÇMEK SAĞLIĞINIZA ZARAR VEREBİLİR

Çayın faydaları nelerdir? Çay neye iyi gelir? - Sağlık Haberleri

Sabah saatlerinde çay içmek, mide asit dengesini bozarak metabolik sistemin olumsuz etkilenmesine yol açabiliyor. Ayrıca, çay iyi bir idrar söktürücü olduğu için vücuttan hızla su atılmasına neden oluyor. Uyku sırasında su kaybeden vücut, sabah çay tüketimi ile daha da susuz kalıyor, bu da gün boyu sürecek olumsuz etkiler yaratabiliyor.

SAĞLIKLI BİR VÜCUT İÇİN GÜN İÇİNDE ÇAY TÜKETİN

Çaycılar çay demlenin doğru tekniği verdi! Bu tüyo çayın acısını alıyor - Püf Noktası

Türkiye'de günün her saatinde çay tüketimi yaygın olsa da, sağlıklı bir vücut için çayın tüketilmesi gereken ideal saatler bulunuyor. Çay, kafein içerdiği için uykusuzluğa yol açabiliyor. Bu nedenle çayın gündüz saatlerinde tüketilmesi daha faydalı olabilir.

YEMEKTEN SONRA ÇAY İÇMEK DAHA SAĞLIKLI

Çay Demlemenin Püf Noktası Nedir? - Nokta Gazetesi

Uzmanlar, yemeklerden sonra en az 45 dakika ila 1 saat sonra çay tüketmenin daha sağlıklı olduğunu belirtiyor. Yemek sırasında çaydan uzak durmak, sindirimi kolaylaştırıyor ve genel sağlığı destekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN