Deneyen kışın pazara uğramıyor! Dolmalık biberleri bu şekilde saklayın, 1 sene taze taze tüketin

Deneyen kışın pazara uğramıyor! Dolmalık biberleri bu şekilde saklayın, 1 sene taze taze tüketin

Bunu deneyen kışın çarşı pazar gezmeyecek! Dolmalık biberleri bu şekilde saklayın, 1 sene boyunca taze taze tüketin...

Dolmalık biber, lezzeti ve besleyici özellikleriyle mutfakların vazgeçilmez sebzelerindendir. C vitamini, A vitamini, potasyum ve lif açısından zengin olan bu sebze, salatalardan sote yemeklere kadar birçok tarifte kullanılabilir. Peki, bu lezzetli biberleri nasıl uzun süre taze tutabilirsiniz?

ADIM ADIM DOLMALIK BİBERLERİ SAKLAMA YÖNTEMİ

dolmalik-biber-2.jpg

  1. Biberleri Temizleyin: Dolmalık biberlerin saplarını ve çekirdeklerini çıkararak içlerini iyice temizleyin. Biberleri güzelce yıkadıktan sonra kurulamayı unutmayın.

  2. Fırınlama İşlemi: Fırın tepsisini hafifçe yağlayın ve biberlerin dış yüzeylerini de az miktarda yağ ile yağlayın. Biberleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında, dışları hafifçe kızarana kadar yaklaşık 10-15 dakika fırınlayın. Bu işlem, biberlerin lezzetini artırır ve dondurulduğunda dokusunu korur.

  3. Domates Hazırlığı: Dolmaların üzerine kapak olarak kullanmak üzere birkaç domatesi dilimleyin. Dilimlediğiniz domatesleri tüketim miktarınıza göre porsiyonlara ayırın ve kilitli poşetlere yerleştirin.

  4. Hava Alma: Poşetlerin içindeki havayı bir pipet yardımıyla çekerek çıkarın. Bu işlem, domateslerin taze kalmasını sağlar. Hazırladığınız poşetleri derin dondurucuya koyun.

  5. Kullanıma Hazır Hale Getirme: Dolmalık biberleri kullanmak istediğinizde, poşetlerden çıkartarak buzu çözülene kadar oda sıcaklığında bekletin.

DOLMALIK BİBER TARİFİ

Biber dolması kaç kaloridir, faydaları nelerdir? Biber dolması besin değerleri... - Sağlık Haberleri - Spor

Malzemeler:

  • 500 gram dolmalık biber
  • Her biber için 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Maydanoz
  • 2-3 adet domates
  • Karabiber
  • Tuz
  • Nane
  • Sıvı yağ veya zeytinyağı

Hazırlanışı:

  1. Biberleri Hazırlama: Dolmalık biberlerin saplarını ve çekirdeklerini çıkararak temizleyin.
  2. İç Harcı Hazırlama: Soğanları ve domatesleri küçük küçük doğrayın. Domateslerin bir kısmını, biberlerin üstünü kapatmak için ayırın. Bir kaba doğradığınız soğan, domates, pirinç, salça, kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz, nane ve az miktarda sıvı yağ ekleyerek iyice karıştırın.
  3. Biberleri Doldurma: Hazırladığınız iç harcı dolmalık biberlerin içine doldurun. Harçla doldurduğunuz biberleri tencereye dik şekilde yerleştirin.
  4. Pişirme: İç harcı hazırladığınız kabın içine sıcak su ekleyin. Bu su, biberlerin yarısına kadar gelecek miktarda olmalıdır. Suyun içine 1 yemek kaşığı salça ekleyerek karıştırın ve eritin. Hazırladığınız salçalı suyu, biberlerin üstüne gelmeyecek şekilde, tencereye dökün. Ayırdığınız domates dilimlerini biberlerin üzerine kapak olarak yerleştirin. Üzerine hafifçe sıvı yağ veya zeytinyağı gezdirin.
  5. Pişirme İşlemi: Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte dolmalarınızı pişirin.

Bu yöntemlerle, kış aylarında bile yazın tazeliğini sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN