Yıldız Holding, 7. sürdürülebilirlik raporunu yayınladı

Yıldız Holding, 7. sürdürülebilirlik raporunu yayınladı

Yıldız Holding, sürdürülebilirlik odaklı dönüşüm çabalarını güçlü bir şekilde sürdürüyor. 7. Sürdürülebilirlik Raporunu yayınlayan şirket, 2023 yılında gerçekleştirdiği karbonsuzlaşma, atık yönetimi, su ve enerji verimliliği projeleriyle dikkat çekiyor.

Yıldız Holding’in 2050 yılına kadar tüm değer zincirinde net sıfır sera gazı emisyonu hedefine yönelik çalışmaları kapsamında, Ülker, Kerevitaş, Aytaç Gıda ve Bizim Toptan gibi şirketlerde karbonsuzlaşma projeleri hayata geçirildi. Ayrıca, plastik azaltımı konusunda da önemli ilerlemeler kaydedildi ve şirketler arası yenilenebilir enerji yatırımları hız kazandı.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Mehmet Tütüncü, yaptığı açıklamada, “Faaliyet gösterdiğimiz her alanda sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda ilerlemeyi hedefliyoruz. Bu yıl yayınladığımız sürdürülebilirlik raporumuz, ‘Bu Dünya Bizim’ yaklaşımımızla gerçekleştirdiğimiz başarılı adımları ve gelecek hedeflerimizi gözler önüne seriyor.” dedi.

Sosyal sürdürülebilirlik alanında da aktif olan Yıldız Holding, kadın girişimciliği ve fırsat eşitliği konularında öncü rol üstleniyor. Kadın Platformu aracılığıyla fırsat eşitliği için çeşitlilik artırma hedeflerine ulaşan Holding, toplumsal fayda projeleriyle de yerel üreticilerin güçlenmesine destek oluyor.

Geleceğe yönelik inovasyon yatırımlarını da hızlandıran Yıldız Holding, 2030’a kadar sürdürülebilirlik odaklı Ar-Ge çalışmalarını iki katına çıkarmayı hedefliyor. Yıldız Tech’in liderliğinde yürütülen bu çalışmalar, gıda ve perakende sektörlerinde yenilikçiliği destekliyor.

Mehmet Tütüncü, “Dönüştürücü liderliğimizle sektörümüzde öncü rol üstleniyoruz. Sürdürülebilirlik alanında elde ettiğimiz başarıları daha da ileriye taşımak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN