Özgür Özel: Geçim olmazsa seçim olur

Özgür Özel: Geçim olmazsa seçim olur

CHP Lideri Özel, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erken seçim tartışmalarına ilişkin konuşan Özel, vatandaşın gündeminin neyse kendi gündeminin de o olacağını belirterek, "31 Mart seçim sonuçlarını gerekçe yapıp hadi seçim demeyeceğim ama millet isterse ne yapalım? Sadece vatandaşa kemer sıktırtan tedbirler alınıyor. Eğer sen asgari ücrete zam vermezsen, geçim olmazsa seçim olur diyoruz." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın kızı, eski Adalet Partisi Milletvekili Nilüfer Gürsoy için düzenlenen cenaze töreninin ardından gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Erken seçim tartışmalarına ilişkin açıklama yapan Özel, "31 Mart seçim sonuçlarını gerekçe yapıp hadi seçim demeyeceğim ama millet isterse ne yapalım? Sadece vatandaşa kemer sıktırtan tedbirler alınıyor. Eğer sen asgari ücrete zam vermezsen, geçim olmazsa seçim olur diyoruz. Bunun cezasını da siyaseten Cumhur İttifakı çekecek." diye konuştu.

Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Erken seçimle ilgili sayın Cumhurbaşkanının yaptığı teknik değerlendirme doğrudur. Seçimlerin yenilenmesi ya kendi kararıyla olur, o durumda bir daha aday olamıyor, ya da Mecliste 360 milletvekilinin kararıyla olur. Bu durumda son bir kez aday olabiliyor.

Bu ne zaman olsun derseniz bizce yarın karar alalım, 2 ay sonra hemen seçim olsun. Ama kendisinin yaptığı teknik değerlendirme ne kadar isabetliyse siyasi değerlendirmesi de o kadar isabetsiz. Seçim yok diye asgari ücrete zam yok, en düşük emekli maaşı 10 bin lira... Şimdi 'Bu maaşla 6 ay daha geçinsinler' diyorlar.

Hadi 17 bin lira sen al bakalım, hesabını buna göre yap. Böyle hesap olmaz! AK Partili olsun, MHP'li olsun bütün seçmenler, emekliler, asgari ücretliler, çiftçiler, esnaf perişan durumda. Seçim dönemi parayı bol bol dağıtıp sonra 4 sene milleti ızdırap çektirmenin nasıl savunulabilir bir tarafı var?

Sen asgari ücrete zam vermezsen, geçim olmazsa seçim olur diyoruz. Meydandaki emekliler, işçiler erken seçim diye bağırıyorlar. Çünkü seçim yok diye siz onları geçinemez halde bıraktınız. Kendisiyle yaptığım görüşmede de bunları söyledim.
Milletin sıkıntılarına bir nebze çare olabilecek adımlar atılırsa ben 'Hadi seçim' demeyeceğim. Ama millet isterse ne yapalım? Her şeyin sorumlusu sensen bu konularda vatandaşın sesini duyman lazım. Sizin memleketten, Rize'den bağırdılar 'Geçinemiyoruz' diye."

ENFLASYON RAKAMLARI: SANKİ PETROL BULUNDU DA YARIN DÜŞECEK

"Tayyip beyi üzmeyen istatistik kurumunun' verilerine göre dahi asgari ücret 3 bin 800 lira erimiş durumda. Sanki petrol, maden, altın bulundu da yarından itibaren düşecek! Enflasyon artı olduğu müddetçe hayat pahalılığı artıyor demektir. Enflasyon yüzde 50'yse gelecek sene fiyatlar artar. Fiyatların düşmesi için eksi enflasyon lazım"

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DAVASI

"Biz MYK'dan en az iki kişi ile takip ediyoruz. Sinan Ateş suni gündemse işsizlik suni gündemse nedir senin gündemin? Biz halkın gündemini konuşmaya devam edeceğiz. Hakaret etmeyiz. Şimdi normalleşme diyorsunuz onlar vatandaşla zulmettikçe muhalefette yumuşama olmaz. Vatandaşın gündemi neyse benim gündemim o. Asgari ücret 3 bin 850 lira düşmüş durumda. Sadece vatandaşa kemer sıktırtan tedbirler alınıyor. Bunun cezasını da siyaseten Cumhur İttifakı çekecek."

Özel, AK Parti ve MHP'ye işaret ederek "Biriniz yoksulluk konuşulsun istemiyorsunuz, diğeriniz Sinan Ateş" ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN