Prof. Dr. Hakan Kara ertelenen zamlara dikkat çekti: Memur ve emekli için enflasyon rakamları manipüle edildi

Prof. Dr. Hakan Kara ertelenen zamlara dikkat çekti: Memur ve emekli için enflasyon rakamları manipüle edildi

TÜİK'in açıkladığı verilere göre enflasyon, haziran ayında yüzde 1,64 oranında artış gösterirken, yıllık enflasyon yüzde 71,60 olarak hesaplandı. Açıklanan verileri değerlendiren Prof. Dr. Hakan Kara, memur ve emekliye daha az ücret artışı yapmak için bütün kamu zamlarının Temmuz ayına ertelendiğini, Haziran enflasyonunun böylece düşük çıktığını söyledi. Kara, açıklanan bir aylık değerin trend olarak görülmesinin doğru olmadığını da belirtti.

TÜİK, Haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre Haziran'da enflasyon aylık bazda yüzde 1,64, yıllık bazda yüzde 71,60 arttı.

Açıklanan verileri sosyal medya hesabında yaptığı paylaşmla değerlendiren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eski başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, Haziran enflasyonunun düşük çıktığını söyledi.

Kara, yaşanan düşüşün memur ve emekliye daha az ücret artışı yapmak için bütün kamu zamlarının Temmuz ayına ertelenmesi nedeniyle olduğunu belirtti.

Kara, açıklanan değerin trend olarak değerlendirilmesinin pek sağlıklı olmadığını da vurguladı.

Kara'nın değerlendirmesi şu şekilde:

Memur ve emekliye daha az ücret artışı yapmak için bütün kamu zamları Temmuz'a ertelendiğinden Haziran enflasyonu epey düşük çıktı. Bir aylık değere bakıp bunu trend olarak görmek pek sağlıklı değil.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN