TÜİK'in verileri akaryakıta yansıdı: Benzin, motorin ve LPG'ye dev zam!

TÜİK'in verileri akaryakıta yansıdı: Benzin, motorin ve LPG'ye dev zam!

TÜİK'in açıkladığı altı aylık üretici enflasyonu kadar, benzin, motorin ve LPG'deki maktu ÖTV miktarları artırıldı. Litrede motorine 2 lira 7 kuruş, motorine 2 lira 20 kuruş, LPG'ye 1 lira 70 kuruş zam geldi.

Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenen özel tüketim vergisi (ÖTV) artışları, TÜİK'in açıkladığı altı aylık üretici fiyat endeksi (ÜFE) verileri doğrultusunda güncellendi. Bu güncelleme, benzinden motorine ve otogaza kadar tüm akaryakıt türlerine zam olarak yansıdı.

VERGİ ARTIŞININ TEMELLERİ

16 Temmuz 2023 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile akaryakıtta maktu ÖTV tutarları litre başına 5 TL artırılmıştı. Karar aynı zamanda bu tutarların her altı ayda bir ÜFE artışı oranında yeniden zamlanmasını öngörüyordu. Bugün TÜİK'in açıkladığı altı aylık üretici enflasyonu oranında yapılan artışla birlikte, akaryakıt fiyatlarına yeni bir zam geldi. TÜİK altı aylık üretici enflasyonunu yüzde 19,49 olarak hesapladı.

AKARYAKITA DEV ZAM

Sözcü'den Emre Deveci'nin haberine göre; TÜİK verileri doğrultusunda yapılan bu artışla birlikte, litrede motorine 2 lira 7 kuruş, benzine 2 lira 20 kuruş zam, LPG'ye ise 1 lira 70 kuruş zam geldi. Ayrıca, LPG de maktu ÖTV tutarları artırıldı.

AKARYAKIT FİYATLARI NE OLDU?

ÖTV zammı sonrası benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 44,69 TL'ye, Ankara'da 45,69 TL'ye, İzmir'de 46,05 TL'ye yükseldi. Motorinin litre fiyatı ise İstanbul'da 44,60 TL'ye, Ankara'da 45,63 TL'ye, İzmir'de 46,00 TL'ye çıktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN