"Çocuğuna istismar" suçundan yargılanan Ender Saraç'a beraat

"Çocuğuna istismar" suçundan yargılanan Ender Saraç'a beraat

Hakkında 22,5 yıla kadar hapis cezası istenen diyetisyen ve beslenme uzmanı Ender Saraç, çocuğuna yönelik cinsel istismar suçlamalarıyla yargılandığı davada beraat etti.

Diyetisyen ve beslenme uzmanı Ender Saraç'ın, 2017 ve 2021 yılları arasında 13 yaşındaki oğluna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti. İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, sanık Ender Saraç ve avukatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı katıldı.

Duruşmada savunma yapan Ender Saraç'ın avukatı Altın Mimir, müvekkilinin ve çocuğunun bu yargılamanın en büyük mağdurları olduğunu belirterek, beraat talebinde bulundu. Avukat Mimir, iddiaların tamamen asılsız ve dayanaksız olduğunu vurguladı.

'BU SUÇU ASLA VE ASLA İŞLEMEDİM'

Mahkeme heyetinin son sözlerini sorduğu Ender Saraç, "Bu suçu asla ve asla işlemedim. Bir komploya kurban gittim, mahkemenizden beraat talep ederim" dedi. Saraç, suçlamaların kendisi ve ailesi üzerinde derin yaralar açtığını ifade etti.

MAHKEME KARARI

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Ender Saraç'ın, üzerine atılı suçu işlemediğinin sabit olduğu gerekçesiyle beraatına karar verdi. Mahkeme, delil yetersizliği ve tanık ifadelerinin çelişkili olması nedeniyle suçun işlendiğine dair yeterli kanıt bulunmadığını belirtti.

İDDİANAMENİN DETAYLARI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 5 Aralık 2023'te mağdur çocuk M.S.'nin okulda öğretmenlerine babası Ender Saraç'ın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu anlatması üzerine okul idaresinin tuttuğu tutanakların polise bildirildiği ve soruşturma başlatıldığı ifade edilmişti.

Çocuğun alınan ilk ifadesinde babası hakkında cinsel istismar suçlamasında bulunduğu, ancak sonraki beyanında babasının kendisine ve annesine kötü davrandığı için bu yönde suçlama yaptığını ve istismarın olmadığını söylediği belirtilmişti. Anne Benan Saraç'ın ifadesinde de eşinin kendisine ve çocuklarına psikolojik ve ekonomik şiddet uyguladığını, ancak oğluna karşı herhangi bir cinsel davranışına şahit olmadığını söylediği aktarılmıştı.

İddianamede, mağdur çocuğun şeref ve namusunu ilgilendiren bir konuda sanığa iftira atmasını gerektirir ciddi bir neden bulunmadığı ifade edilerek, mağdurun ilk ifadesinin samimi ve gerçeği yansıtır mahiyette olduğu dile getirilmişti. Bu sebeple, sanık Ender Saraç'ın "çocuğun cinsel istismarı" suçundan 12 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN