Bu sudan içmek için sıraya giriyorlar! Şifasını duyan doktora değil oraya koşuyor: "Her yerden gelen var"

Bu sudan içmek için sıraya giriyorlar! Şifasını duyan doktora değil oraya koşuyor: "Her yerden gelen var"

O şehirde herkes şifayı doktorda değil o suda arıyor. Şifasını duyan soluğu çeşme başında alıyor, sudan içmek için sıra bekliyor. Tüm hastalıklara şifa sağlıyor vatandaşın yoğun ilgisi ile karşı karşıya kalıyor. Bu suyun şifasından yararlanmak için her yerden gelen bulunuyor.

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yolüstü Köyü’nde yer alan şifalı su başta yöre halka olmak üzere çevreden de yoğun ilgi görüyor. Böbrek rahatsızlığı başta olmak üzere birçok hastalığa şifa olduğu düşünülen suyu namını duyanlar ise bu suyun şifasını almak için sıra bekliyor.

BİRÇOK HASTALIĞA ŞİFA OLUYOR

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yolüstü Köyü’nde yaşayan vatandaşlar, doğal şifa kaynağı olarak görülen maden suyuyla dertlerine derman arıyor. Çeşmeden akan su iltihaplanma, kireçlenme ve böbrek taşı gibi rahatsızlıklara iyi gelirken köye gelerek günlerce köyde konaklayıp sudan içenler bile bulunuyor.

Batman'da şifalı olduğuna inanılan içme suyu ziyaretçi akınına uğruyor İhlas Haber Ajansı

Çeşme suyunun böbrek taşlarını dışarıya attığını belirten Cemal Avunç, böbrekte bulunan taşlar ile birlikte kurt, iltihap, prostat gibi sorunlara da iyi geldiğini belirtiyor. Avunç, bölgeden çıkan doğal maden suyunun vücutta bulunan küçük kurtları ve büyük kurtları atmak için yararlı olduğunu söyledi. Vatandaşların doktora gitmesine rağmen fayda bulamadığı durumlarda bu suyun şifasından yararlandığını belirten Avunç, “Bu sudan içtiğim gibi bana birebir fayda verdi. İçtiğimiz sigarayı çok iyi temizliyor. Bu su her şeye çok iyi geliyor" dedi.

SU İÇİN AKIN AKIN GELİYORLAR

Ülkenin birçok şehrinden bu sudan içmek için akın akın gelen vatandaşlar olduğunu söyleyen Veysel Can, suyun birçok hastalığa iyi geldiğini ifade ederek sudan içenin faydasını gördüğünü vurguladı.

Batman'da şifalı olduğuna inandıkları suda çareyi arıyorlar

Can, “Bu su bir çok rahatsızlığa iyi geliyor. Böbrek rahatsızlığı, taş düşürmeye, mide rahatsızlığına zayıflamaya çok iyi geldiğini biliyoruz. Başta Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin olmak üzere ülkenin her yerinden insanlar şifa bulmak için buraya adeta akın ediyor. Yaz ayları burası adeta ana baba günü gibi kalabalık oluyor. Bu su şifalı olmasaydı kimse gelmezdi” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN