Türkiye'nin 5 yıldızlı oteli iflas ediyor! Rezervasyonlar iptal, çalışanlar kendilerine yeni iş bakmaya başladı

Türkiye'nin 5 yıldızlı oteli iflas ediyor! Rezervasyonlar iptal, çalışanlar kendilerine yeni iş bakmaya başladı

Ekonomik kriz büyük küçük demeden şirketleri vurmaya devam ediyor. Şimdi de Türkiye’nin 5 yıldızlı oteli iflas ediyor. İşte, herkesi şaşkına çeviren iflas gelişmesi…

Türkiye turizminde önemli bir yeri olan Efes Prenses Turizm ve Otelcilik A.Ş., ekonomik krizden dolayı iflasla burun buruna geldi. Şirket, İzmir Selçuk’taki 5 yıldızlı ve 312 odalı Labranda Ephesus Prencess oteli adına konkordato başvurusunda bulundu. Yapılan başvuru, Antalya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nce kabul edilirken, otel için 3 uzman geçici konkordato komiseri görevlendirildi.

efes-prenses-turizm-ve-otelcilik-iflas.jpg

EN YOĞUN DÖNEMDE ÇALIŞANLAR ENDİŞELİ

Konkordato kararı otelin çalışanlarını ise endişelendirmeye yetti. Otelin en yoğun dönemini yaşadığını söyleyen bir çalışan, iflasın kesinleşmesi halinde işsiz kalma korkusu yaşadıklarını belirtti.

Mahkemenin atadığı konkordato komiserleri ise otelin mali durumu ile faaliyetlerini denetleyerek alacaklıların haklarını korumak için gerekli düzenlemeleri yapacak. Bu süreçte otelin faaliyetlerinin devam etmesi ve finansal yapısının iyileştirilmesi öngörülüyor.

efes-prenses-turizm-ve-otelcilik-iflas-1.jpg

REZERVASYONLARI İPTAL EDİYORLAR

Yaşanan bu olumsuz gelişme, ülkemizin turizm sektöründe yaşadığı zorlukları ve ekonomik krizlerin işletmelere olan etkisini yeniden ortaya koydu. Tatil rezervasyonu yapan müşteriler de en az çalışanlar kadar diken üstünde. İflas haberinin duyulmasıyla birlikte müşterilerin tek tek rezervasyonları iptal ettirdiği iddia edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN