Tel Aviv'de kamyon, askerlerin arasına daldı: 15'i ağır 50 yaralı

Gazze'ye yönelik savaşın 387. gününde İsrail; Filistin Şeridi ve Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdürürken İsrail medyası, Tel Aviv'in kuzeyinde bir kamyonla düzenlenen saldırıda, aralarında askerlerin de bulunduğu 15'i ağır 50 kişi yaralanırken eylemi gerçekleştiren kişinin de öldürüldüğü bildirildi.

Filistin ve Lübnan'daki saldırıları sürerken önceki gece İran'a da misilleme saldırıları gerçekleştiren İsrail'de, bir sürücü kamyonuyla otobüs durağına daldı. Saldırı, Mossad karargahı yakınında gerçekleşti. Aralarında askerlerin de olduğu olay yerinde 50 kişi yaralandı.

İsrail yayın kuruluşu Kanal 14, Tel Aviv yakınlarındaki Galilut'taki araçlı saldırıda şu ana kadar 24 yaralının olay yerinden tahliye edildiğini ve bunlardan 15'inin durumunun ağır olduğunu bildirdi.

İsrail polisi ise saldırganın kullandığı kamyonun Galilut üssü yakınlarındaki bir yolcu istasyonu yakınlarında bir otobüsle çarpıştığını açıkladı.

HAMAS: BU KAHRAMANCA OPERASYONU KUTLUYORUZ

Hamas, eyleme ilişkin açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada, "Mossad karargahı yakınlarındaki kahramanca saldırı, Siyonist işgalin Filistin halkımıza karşı işlediği suçlara verilen doğal bir yanıttır. Yiğit halkımızın Siyonist cinayet ve terör makinesine meydan okumaya devam ettiğini teyit eden bu kahramanca operasyonu kutluyoruz. İşgal askerleri ve yerleşimci sürüleriyle daha fazla yüzleşme ve çatışma çağrısında bulunuyor, halkımızın ve özgürlük hakkının sesini yükseltme çağrısında bulunuyoruz." ifadelerine yer verildi.

KUDÜS'TE DE İSRAİL ASKERLERİNE YÖNELİK SALDIRI

Bu saldırının hemen ardından Kudüs'ün kuzeydoğusunda, yine yolda bekleyen askerlere yönelik eylem düzenlemek isteyen bir Filistinli, İsrail polisi tarafından öldürüldü. Eylemi düzenleyen Filistinli dışında hayatını kaybeden ya da yaralanan olmadı.

LÜBNAN'DA KAN KAYBI

Lübnan cephesinde ise işgal ordusu, son 24 saat içinde 61 askerin yaralandığını açıklamasının ardından bugün de Güney Lübnan'da 4 askerin öldüğünü duyurdu.

Hizbullah Cumartesi günü 25 İsrail yerleşim biriminin sakinlerini uyararak roket ve insansız hava araçlarıyla bombalamaya başlamadan önce evlerini derhal terk etmelerini istedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN