İstanbul’un o ilçesinde binlerce kişi evsiz kalacak: Karar çıktı

İstanbul’un o ilçesinde binlerce kişi evsiz kalacak: Karar çıktı

Esenyurt, Türkiye’nin en kalabalık ilçelerinden biri olarak öne çıkarken, burada yer alan ve imara aykırı şekilde inşa edilen 22-31 katlı binaların imar planı, 10 yıl sonra mahkeme kararıyla iptal edildi.

Mahkeme, binaların izin verilen 12 kat sınırını aşarak 22 ila 31 kat arasında inşa edildiğini belirterek, bu kararı kesinleştirdi. Bu durum, bölgede yaşayan binlerce kişinin evsiz kalma riskiyle karşı karşıya kalmasına yol açabilir.

TEM Güneyi 4. Etap Uygulama İmar Planı’na yönelik iptal davası, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Dördüncü İdari Dava Dairesi’nde sonuçlandı ve karar, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından onaylanarak kesinleşti. Değeri 50 milyar doların üzerinde tahmin edilen bu bölgede yaklaşık 80 bin kişi ikamet ediyor. Olası bir yıkım kararı, binlerce insanın yaşamını etkileyecek.

Gazete Duvar’dan Ferhat Yaşar’ın haberine göre, bu davayı başlatan Z.Ö. adlı bir bölge sakini, yüksek yapıların hızla yükselmesi üzerine 16 Aralık 2015’te Esenyurt Belediyesi’ne başvurarak imar planının iptalini talep etti, ancak talebi reddedildi. Z.Ö., bu ret kararının ardından 17 Mart 2016’da İstanbul 10. İdare Mahkemesi’ne başvurdu.

img-3759.jpeg

Yerel mahkeme, Z.Ö.‘nün başvurusunu 17 Ekim 2017’de reddetti. Bunun üzerine Z.Ö., 2019 yılında dosyayı İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Dördüncü İdari Dava Dairesi’ne taşıdı. Dördüncü İdari Dava Dairesi, 2020 yılında Z.Ö.’nün talebini kabul ederek imar planını iptal etti. Bu karar, bölgedeki yapıların geleceği konusunda belirsizliğe yol açarken, birçok insanın yaşamını doğrudan etkileyebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN