Türkiye'nin efsane markası Daron Acemoğlu'nun dedesinin çıktı! Nobel'e giden yolda şaşırtan gerçek

Türkiye'nin efsane markası Daron Acemoğlu'nun dedesinin çıktı! Nobel'e giden yolda şaşırtan gerçek

Türkiye'de şaşırtan gerçek gündemde yerini aldı. Efsane markanın sahibi Daron Acemoğlu'nun dedesi olduğu ortaya çıktı. Nobel Ekonomi Ödülü'ne layık görülürken gerçekler şaşırttı. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Türkiye'nin efsane markasının Nobele giden yolda şaşırtan gerçeği ortaya çıktı. Markanın sahibi Daron Acemoğlu'nun dedesi olduğu öğrenildi. İşte tüm detaylar...

TÜRKİYE'YE BİR GURUR DAHA

Türkiye, Nobel Ekonomi Ödülü'ne layık görülen ünlü iktisatçı Prof. Dr. Daron Acemoğlu ile bir kez daha dünya sahnesine çıktı. MIT'de (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) görev yapan Acemoğlu, ekonomik eşitsizlik, kalkınma ve kurumlar üzerine yaptığı çalışmalarla Nobel’e uzandı. Ancak Daron Acemoğlu’nun sadece bilimsel başarısı değil, ailesi de Türkiye tarihinde önemli bir iz bırakmış durumda.

Acemoğlu’nun dedesi Togo Acemyan, Türkiye’nin ilk modern ayakkabı fabrikasının kurucusu olarak biliniyor. 1937 yılında İstanbul Beyoğlu’nda açtığı mağaza ile deri ürünleri ve ithal çanta satmaya başlayan Acemyan, kısa sürede büyük bir başarı elde etti. Bu başarı, Türkiye'nin ünlü markalarından biri olan TOGO’yu ortaya çıkardı. Dede Togo Acemyan, 1940’larda Türkiye’nin ilk modern ayakkabı fabrikasını Ankara’da kurarak sektörde devrim yaptı. Markayı 1944’te Kuşgöz Ailesi'ne devretse de TOGO, yıllar boyunca Türkiye’nin en bilinen ayakkabı markalarından biri olarak kaldı.

Daron Acemoğlu'nun ailesi de iş dünyası ve toplum hayatında önemli roller üstlenmiş. Babası Kevork Acemoğlu ünlü bir ticaret avukatı iken, annesi İrma Acemoğlu edebiyatla ilgilenmiş ve Kadıköy'deki bir Ermeni okulunda müdürlük yapmıştı. Ailenin kökleri ve başarıları, Acemoğlu’nun dünya çapındaki bilimsel başarısıyla birleşerek Türkiye’ye bir kez daha gurur yaşatıyor.

800x480-togonun-muhtesem-donusu-1721122854870.jpg

TOGO'YU YENİDEN CANLANDIRMA GİRİŞİMİ

TOGO’nun günümüze uzanan hikayesi de oldukça ilginç. Markayı 1999 yılında devralan Ahmet Kuşgöz, TOGO'yu yeniden canlandırmak için yoğun çaba sarf etti. Türkiye’nin ilk AVM’si olan Galeria’da açılan mağazayla perakende satışa ağırlık verilse de, marka yıllar içinde çeşitli zorluklarla karşılaştı. 2017 yılında ayakkabı sektörünün önemli isimlerinden Ahmet Akkuş, TOGO’yu yeniden ayağa kaldırmak için markayı satın aldı ve bu tarihi marka bugüne taşınmış oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN