66 gün sonra lastik botta bulundu: Buz gibi denizde mucizevi kurtuluş

Mikhail Pichugin isimli adam, buz gibi denizlerde 66 gün boyunca şişme bir bot üzerinde sürüklendikten sonra mucizevi bir şekilde hayatta kaldı. Ancak, bu zorlu yolculuk, kardeşi ve genç yeğeninin hayatına mal oldu.

Mikhail Pichugin, kardeşi Sergei (49) ve yeğeni Ilya (15) ile birlikte, 9 Ağustos'ta Khabarovsk bölgesinden Sakhalin Adası’na gitmek üzere şişme bir katamaranla denize açıldı. Ancak, şişme botları, yola çıktıktan sonra akıntılara kapıldı ve tam 1.000 kilometre sürüklendi.

66 gün süren bu zorlu deniz yolculuğunun sonunda, Sea of Okhotsk açıklarında bir balıkçı teknesi, gece saat 10.00 sularında şişme botu fark etti. Video görüntülerinde, Pichugin’in can yeleği giydiği ve “Gücüm kalmadı” diyerek balıkçılardan yardım istediği görüldü. Balıkçılar ona bir ip attı ve Pichugin mucizevi bir şekilde kurtuldu.

KARDEŞİ VE YEĞENİNİ KAYBETTİ

Ancak, kardeşi Sergei ve yeğeni Ilya'nın cansız bedenleri hâlâ botun içerisindeydi. Helikopter ve uçaklarla yapılan arama çalışmaları sonuç vermemiş ve aile, kaybolduktan sadece birkaç gün sonra bulunmuştu.

Pichugin'in eşi Yekaterina, bu olayın bir mucize olduğunu belirterek, kocasının hayatta kalmasını onun fiziksel yapısına bağladı. Mikhail, yolculuk öncesinde 100 kilogramdı, ancak kurtarıldığında sadece 50 kilogram ağırlığındaydı.

Kurtarıldıktan sonra Magadan şehrine götürülen Pichugin, bir sedyeyle hastaneye kaldırıldı. Bölge hastanesinin başhekimi, Pichugin'in durumunun "stabil" olduğunu, ancak muhtemelen hipotermi geçirdiğini söyledi.

Olayın ardından Rusya'nın Ulaştırma Polisi, güvenlik kurallarının ihlal edilip edilmediğini araştırmaya başladı. Eğer bir ihlal tespit edilirse, Pichugin'in yedi yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.

YAĞMUR SUYU İLE HAYATTA KALDI

Pichugin’in, hayatta kalmak için yağmur suyu topladığı ve kurutulmuş erişte ile bezelye yediği öğrenildi. Ne yazık ki, yeğeni Ilya, Eylül ayı başlarında yaşamını yitirmiş. Kardeşi Sergei ise, suya düştükten sonra kurtarılsa da kısa süre sonra ölmüş. Mikhail, kardeşi ve yeğeninin cesetlerini botun içerisine bağlayarak dalgalara kapılmalarını engellemiş.

Pichugin ve ailesi, Sibirya'daki Ulan-Ude şehrinden geliyordu. Ancak Mikhail, Sakhalin'de şoför olarak çalışıyordu ve kardeşi ile yeğenini ziyarete çağırmış, denizde balina izlemek için bu yolculuğa çıkmışlardı.

Bu trajik olay, 1960 yılında dört Sovyet askerinin Pasifik Okyanusu'nda 49 gün boyunca sürüklendikten sonra bir Amerikan uçak gemisi tarafından kurtarılmasını hatırlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN