Türkler elini kolunu sallayarak giriyordu: O ülke artık vize istiyor, geçmiş olsun

Türkler elini kolunu sallayarak giriyordu: O ülke artık vize istiyor, geçmiş olsun

Japonya, Türk vatandaşları için vizesiz seyahat imkanını kaldırarak, Ekim 2024 itibarıyla vize zorunluluğu getirdiğini duyurdu. Daha önce Türkiye’den vizesiz gidilebilen nadir gelişmiş ülkelerden biri olan Japonya, bu kararı son yıllarda artan düzensiz göçmen hareketleri ve uluslararası siyasi gelişmeler ışığında aldı.

Japonya’nın bu yeni vize uygulaması, özellikle Türkiye’den yapılan iltica başvurularındaki artışın etkisiyle gündeme geldi. Japon yetkililer, bu değişikliğin kaçak çalışma oranlarını azaltmayı ve seyahatlerin sadece turistik amaçlarla yapılmasını sağlamayı hedeflediğini belirtiyor.

img-3765.jpeg

Son dönemde, Schengen bölgesi ve ABD gibi ülkeler de Türk vatandaşlarına yönelik vize başvurularında ret oranlarını artırmış durumda. Bu bağlamda Japonya’nın aldığı karar, Türk vatandaşlarının uluslararası seyahatlerinde karşılaştıkları zorluklara bir yenisini ekliyor. Artık Japonya’ya seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının, seyahat planlarından önce vize başvurusunda bulunmaları gerekecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN