Hamaney: İsrail'in saldırısı ne büyütülmeli ne de küçümsenmeli

Hamaney: İsrail'in saldırısı ne büyütülmeli ne de küçümsenmeli

İran Dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in İran'a yönelik saldırısına ilişkin ilk kez konuştu. Hamaney, "Siyonist İsrail rejiminin 2 gece önce gerçekleştirdiği alçaklık ne büyütülmeli ne de küçümsenmeli. Siyonist rejime yaptığı hesap hatasının bedeli ödetilmeli" dedi.

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in İran'ın başkenti Tahran'a belirli askeri hedeflere düzenlediği hava saldırısına ilişkin, Tahran'daki konutunda düzenlenen basın toplantısında ilk kez konuştu.

'SİYONİST REJİME YAPTIĞI HESAP HATASININ BEDELİ ÖDETİLMELİ'

Şehit aileleriyle bir araya gelen Hamaney, "Siyonist İsrail rejiminin 2 gece önce gerçekleştirdiği alçaklık ne büyütülmeli ne de küçümsenmeli. Siyonist rejime yaptığı hesap hatasının bedeli ödetilmeli. İran halkının ve gençlerinin gücü ve iradesi bu rejime net bir şekilde gösterilmeli. İran halkının gücünün ve iradesinin nasıl gösterileceği, ülkenin ve milletin çıkarlarına uygun olarak belirlenip uygulanması yetkililerin sorumluluğundadır" dedi.

10293964.jpg

Hamaney, İsraillilerin saldırıların etkisini gerçekte olduğundan daha büyük göstermeye çalıştığını, ancak İran içinde saldırıları daha küçük göstermeye yönelik herhangi bir hareketin de "yanlış" olacağını söyledi. Hamaney, "Bunun hiçbir şey olmadığını ve önemli olmadığını söylemek bizim için yanlış olur" dedi.

'İRAN KENDİNİ SAVUNABİLECEK GÜÇTEDİR'

Düşman karşısında korku ve şüpheye yer olmadığını söyleyen Hamaney, "Karar alıcılar ve yetkililer sosyal medya konusunda toplum sağlığına ve güvenliğine önem vermeli. Güvenliği sağlanmanın yolu ise güçtür ve İran da kendisini savunabilecek güçtedir. Şüphesiz, her ülke için en önemli ihtiyaç güvenliktir. Toplumda güvenlik sağlanmadığında, kalkınma, bilim ve ekonomi de gelişemez" ifadelerini kullandı.

'ÜLKE GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYAN TEMEL UNSUR, MİLLİ GÜÇTÜR'

Ülkenin güvenliğini sağlamak için güçlü bir İran'a ihtiyaç duyduklarını belirten Hamaney, bazı ülkelerin güvenliğini sağlamak için karşı tarafın hassas noktalarına dokunulmaması gerektiği düşüncesiyle füzelere sahip olmanın gereksiz olduğunu zannettiğini ancak bunun doğru bir yaklaşım olmadığını ifade etti.

Hamaney, "Ülkenin güvenliğini sağlayan ve koruyan temel unsur milli güçtür. Bilimde, ekonomide, savunmada ve askeri alanda sahip olduğumuz güç, ülkenin güvenliğini temin edecektir. Birinci ve İkinci Dünya Savaşları’nda tarafsız olmamıza rağmen ülkemiz işgal edildi. Bir ülkenin savunma kapasitesi yeterli olmadığında sonuç böyle olur" diye konuştu.

10293965.jpg

NE OLMUŞTU?

İsrail, İran'ın 1 Ekim'deki füze saldırılarına "misilleme" olarak 26 Ekim'de İran'daki askeri hedeflere saldırı düzenlediğini açıkladı.

İran, Tahran ve ülkenin batısındaki Huzistan ve İlam eyaletlerinde bazı askeri noktaların hedef alındığını ve hava savunma sistemlerinin saldırılara "başarıyla" karşı koyduğunu ancak bazı noktalarda "sınırlı hasar" meydana geldiğini duyurdu.

İsrail, saldırının "başarıyla" tamamlandığını açıkladı.

İran ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırılarda 4 askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN