Bakan Fidan'a İsrail'in silah tedarikçisini sordu korumalar müdahale etti: 'BAE Systems'in bu fuarda ne işi var?'

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, SAHA EXPO 2024 Fuarı'nda İsrail ordusunun en büyük silah tedarikçisi İngiliz BAE Systems’in yer almasına tepki gösteren bir vatandaşın sorusunu yanıtsız bıraktı. Fidan’ın korumaları, vatandaşın soru sormasını ve görüntü almasını engelledi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı’nı ziyaret ettiği sırada bir vatandaşın tepkisiyle karşılaştı.

Fuar alanında bulunan bir vatandaş, İsrail'e silah tedarik ettiği bilinen İngiltere merkezli savunma şirketi BAE Systems'in fuarda yer almasına dair soru yöneltti. Vatandaş, Fidan’a “Bu savunma sanayii fuarında BAE Systems'in ne işi var acaba?” diye sordu ancak Bakan Fidan soruya yanıt vermedi.

Olay esnasında Fidan’ın korumaları devreye girerek vatandaşın sorusunu sormasına ve görüntü almasına engel oldu.

Bu müdahale sırasında, Fidan’ın yanında bulunan bir yetkilinin, kameranın önüne geçerek "Bana geleceksin, soracaksın, ben sana müsaade edeceğim" şeklinde tepki göstermesi dikkat çekti.

Fuara aynı gün katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir konuşma yaparak savunma sanayiindeki gelişmelere ve Türkiye'nin bu alandaki hedeflerine dair açıklamalarda bulunmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN