Bunu yapmayı öğrenmeden arabayla uzun yola çıkmayın! Sonu hüsran: Korkunç kazada 5 kişi öldü

Bunu yapmayı öğrenmeden arabayla uzun yola çıkmayın! Sonu hüsran: Korkunç kazada 5 kişi öldü

Türkiye Erzincan'dan yaşanan korkunç olayı konuşuyor. Yaşanan trafik kazasında 5 kişi hayatını kaybetti. Yaşanan kaza sonrası ünlü otomotiv uzmanı Turgut Yüksedağ’dan milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiren kritik bir uyarı geldi. Bunu yapmayı öğrenmeden arabayla uzun yola çıkmayın! Sonu hüsranla bitiyor!

Erzincan’da yaşanan ve 5 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ardından, ünlü otomotiv uzmanı Turgut Yüksedağ’dan dikkat çekici bir uyarı geldi. Sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, özellikle şehir içi trafiğine alışkın sürücülerin gidiş-gelişli yollarda araç kullanırken deneyimli bir yol arkadaşıyla hareket etmeleri gerektiğini belirtti.

"SOLLAMA YAPMAYI BİLMEDEN TRAFİĞE ÇIKMAK ÇOK RİSKLİ"

Yüksedağ, şehir içi sürüş alışkanlıklarının bölünmemiş yollarda büyük risk oluşturduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Sollama, tepe üstü, ara hızlanma, solladıktan sonra şeride girme gibi beceriler şehir içi sürücülerinde pek gelişmiş değil. Bu eksiklik, maalesef kafa kafaya çarpışmalara yol açabiliyor."

yeni-proje-2024-10-27t121404-589.jpg

GÜVENLİK İÇİN TECRÜBELİ BİR EŞLİKÇİ ÖNERİSİ

Tatil veya seyahat için gidiş-gelişli yollara çıkan sürücülere, yanlarına bu konuda tecrübeli birini almalarını öneren Yüksedağ, bu tür kazaların önlenmesi için dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Erzincan’da yaşanan ve 5 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kazanın ardından bu uyarı, trafik güvenliği konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

yeni-proje-2024-10-27t121414-114.jpg

Yüksedağ'ın sözleri, özellikle bayram ve tatil gibi yoğun trafik dönemlerinde, trafik güvenliğine dair önemli bir hatırlatma olarak öne çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN