DEM Parti Eş Genel Başkanı'ndan 'Öcalan' çağrısı: Açın İmralı kapılarını

DEM Parti Eş Genel Başkanı'ndan 'Öcalan' çağrısı: Açın İmralı kapılarını

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, çözüm sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Açın İmralı kapılarını" çağrısında bulundu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik yaptığı tartışmalı "tecridin kaldırılması" çağrısının ardından başlayan “yeni çözüm süreci” tartışmaları gündemdeki yerini korurken, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Bakırhan, çözüm sürecinde Abdullah Öcalan'ın rolüne vurgu yaparak, "Açın İmralı kapılarını" dedi.

Bakırhan, açıklamasında "Geçen gün Sayın Öcalan ile milletvekilimiz Ömer Öcalan bir görüşme gerçekleştirdiler. Bu görüşmede Sayın Öcalan, Kürt meselesinin diyalog ve demokratik bir yöntemle çözülmesi için hukuki ve siyasi zemin oluşması durumunda her türlü rolü üstlenmeye hazır olduğunu ifade etti" dedi.

Bakırhan sözlerine şöyle devam etti:

"Açın İmralı kapılarını, Sayın Öcalan'ın düşünceleri, fikirleri halklarla, Türkiye emekçileriyle ve kendi partisiyle buluşsun. Eğer çözümden bahsediyorsanız, bu süreci başlatacak somut adımlar atın. Şu an ortada herhangi bir çözüm süreci yok, sadece tartışmalar var. Bu meselenin çözümünde en önemli aktörlerden biri, başmüzakereci olarak Sayın Öcalan'dır. Hukuki ve siyasi zemin oluşturulduğu takdirde, kendisi bu konuda büyük bir rol oynayacaktır. Yüzyıldır Türkiye halklarının ayağına vurulan bu pranganın demokratik yollarla çözülmesi gerektiğine inanıyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN