Şeker komaya soktu, polis gözaltına Aldı: Suriyeli Hamza’dan haber alınamıyor

Şeker komaya soktu, polis gözaltına Aldı: Suriyeli Hamza’dan haber alınamıyor

Konya’da yaşayan 20 yaşındaki Suriyeli Hamza El Hafyen, Cuma günü şekerinin yükselmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hamza’nın ailesi, şekeri 600’e yükselen Hamza’dan hastaneye kaldırıldığından beri haber alamıyor. Hangi geri gönderme merkezine götürüldüğünü dahi bilmeyen ailesi, Hamza’nın hayati durumundan endişe ediyor.

SEMA KIZILARSLAN

25 Ekim’de şekeri 600’e çıkan Hamza El Hafyen, ambulansla Konya Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumunun kritik olduğunu gören doktor ve hemşireler, ilk müdahalenin ardından onu yoğun bakıma aldı. Ancak 26 Ekim’de hastaneye gelen polisler, Hamza’nın durumu hala kötü olmasına rağmen kimliği olmadığı gerekçesiyle onu gözaltına aldı ve sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine götürdü.

HAMZA'DAN HİÇ HABER YOK

Hamza’nın ailesine hiçbir bilgi verilmeden götürülen genç adamdan haber alınamıyor. Ailesi ve ablası, Hamza’nın kritik durumda olduğunu ve hayatından endişe ettiklerini belirtiyor.

2004 doğumlu Hamza, Suriye’deki anne ve babasına para gönderebilmek için Konya’da bir sanayide çalışıyordu. Yaşlı anne ve babasının endişeli olduğunu söyleyen aile yakınları, Hamza’nın hangi geri gönderme merkezine götürüldüğü ve sağlık durumu hakkında bilgilendirilmek istiyor.

ZORLA GERİ GÖNDERME, İMZA ATTIRMA VAKALARI ARTTI

Türkiye’de zorla geri gönderme uygulamaları, özellikle son yıllarda artış gösterdi. Göçmenlerin sınır dışı edilmeden önce gözaltında tutuldukları geri gönderme merkezlerinin kötü koşullarda olduğu, kalabalık ve steril olmayan ortamların bulunduğu biliniyor.

Geçtiğimiz günlerde KARAR’ın gündeme getirdiği Kırklareli Geri Gönderme Merkezi’nde 37 yaşındaki Suriyeli göçmen İbrahim İzziddin, geri gönderme merkezi yetkililerinden gördüğü şiddet sonucu hayatını kaybetmişti. Bu merkezlerde yaşanan insan hakları ihlalleri sık sık gündeme geliyor.

Hamza’nın yakınları, 20 yaşındaki gencin hayatı için endişe duyuyor ve yetkililerden acil yardım talep ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN