Danny Kushmaro İsrail saldırısına katılıp bina patlattı: Gazeteci mi asker mi?

İsrailli gazeteci Danny Kushmaro, İsrail ordusuyla birlikte Lübnan’ın güneyindeki bir köyde düzenlenen saldırıya katıldı ve bir binayı patlayıcılarla havaya uçurdu. Meslektaşları, Kushmaro’nun bu eylemini “gazetecilik için utanç verici” diye eleştirdi.

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyinde bir köye düzenlediği saldırıya katılan İsrailli gazeteci ve spiker Danny Kushmaro'nun, operasyon sırasında kurşun geçirmez yelek ve kask giydiği görüntüler, İsrail’in Kanal 12 televizyonunda yayınlandı. Bu görüntüler, uluslararası medyada ve sosyal medya platformlarında ciddi tepkilere neden oldu.

Videoda, bir İsrail askerinin Kushmaro’ya patlayıcı bir düzeneği nasıl aktif hale getireceğini detaylı bir şekilde anlattığı görülüyor. Asker, patlayıcıları yerleştirdikten sonra “İlerideki gri bina, İsrail’in kuzeyindeki bölgelere roket atan bir üs olarak kullanılıyordu” ifadelerini kullanıyor. Bunun üzerine Kushmaro, kamera önünde dörtten geriye sayarak patlayıcıyı aktive ediyor ve binayı havaya uçuruyor.

"GAZETECİLİK İÇİN UTANÇ VERİCİ" TEPKİSİ

Görüntüler sosyal medyada kısa sürede yayılırken, birçok gazeteci ve medya uzmanı Kushmaro’nun bu tutumunu sert bir dille eleştirdi. Twitter’da (X) birçok kullanıcı, bu durumu “gazetecilik mesleğine ve etik değerlere aykırı” bulduklarını ifade etti. Kushmaro'nun, bir askeri operasyonun aktif bir parçası olarak yer alması ve doğrudan bir binayı hedef alıp patlatması, birçok gazeteci tarafından “gazetecilik için utanç verici bir durum” olarak nitelendirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN