İsrail'de yönetim, İran’ın karşılık vermesini bekliyor

İsrail'de yönetim, İran’ın karşılık vermesini bekliyor

İsrail’in İran'a yönelik saldırısının ardından, iki ülke arasında tansiyon yükseliyor. İsrail basınına göre; İsrail, İran'ın saldırıya karşılık vermesini bekliyor. Haberde, İran'ın beklenen karşılığı vermemesinin Tahran’da zayıflık olarak algılanacağı, dini lider Hamaney'in buna izin vermeyeceği ve İran'ın bir yanıt hazırlığında olduğu ifade ediliyor.

İsrail basınından Maariv gazetesine göre, İsrail siyasi ve askeri çevreleri, İran’ın geçtiğimiz cumartesi sabahı İsrail’in gerçekleştirdiği saldırıya karşılık vermesini bekliyor. Gazete, İran’ın bu saldırıya karşılık vermemesinin, özellikle Tahran’da ve rejim muhalifleri tarafından zayıflık işareti olarak görüleceğini belirtti. İran'ın dini lideri Ali Hamaney’in böyle bir zayıflık göstermeyeceği ve İran’ın yakın zamanda bir yanıt vereceği tahmin ediliyor.

İSRAİL YENİ ÇATIŞMA TURUNA HAZIRLANIYOR

İsrail, İran'ın beklenen karşılığına karşılık, daha fazla saldırıya hazırlık yapıyor. Maariv'in haberine göre, ABD’deki başkanlık seçimlerinin ardından kuzeyde Hizbullah'a karşı yürütülen operasyonlarda da ilerleme sağlanacağı öngörülüyor.

Aynı haberde, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) İsrail Başbakanı ve Savunma Bakanı hakkında tutuklama emri çıkarma talebinin o döneme kadar netlik kazanacağına işaret ediliyor.

TÜM SEÇENEKLER MASADA

İsrail, İran’ın beklenen yanıtına karşılık, nükleer tesislere, petrol ve enerji altyapısına veya İran’daki yönetim sembollerine yönelik saldırı seçeneklerini yeniden değerlendirecek. Gazete, tüm plan ve senaryoların hazır olduğunu ve uygun zamanın beklendiğini ifade etti.

TAHRAN’DAN AÇIKLAMA: 3 NOKTA HEDEF ALINDI

Tahran’daki hava savunma merkezi, başkentte duyulan patlama seslerinin, İsrail’in üç noktayı hedef alma girişimine karşı yapılan müdahaleden kaynaklandığını açıkladı. Yetkililer, hava savunma sistemlerinin İsrail'in saldırılarına karşı nasıl bir performans gösterdiğinin incelendiğini belirtti.

İran yetkilileri, İsrail'in saldırılarının Tahran, Huzistan ve İlam eyaletlerindeki askeri noktalarda sınırlı hasara yol açtığını duyurdu. İsrail'in, ABD’nin talebi üzerine İran'ın nükleer tesislerine ve altyapısına saldırmadığı kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN