İran lideri Pezeşkiyan’dan İsrail’e: Her türlü aptallığa zekayla karşılık vereceğiz

İran lideri Pezeşkiyan’dan İsrail’e: Her türlü aptallığa zekayla karşılık vereceğiz

Orta Doğu’da gerilimi tırmandıran İsrail’in İran’a yönelik misillemesinin yankıları sürerken, İran lideri Pezeşkiyan, “Her türlü aptallığa da tedbir ve zekayla karşılık vereceklerini” ifade etti.

Geçtiğimiz yıldan bu yana Gazze’de on binlerce masum sivili katleden İsrail, savaşını İran ve Lübnan’a yaptığı saldırılarla genişletirken, son misillemeye ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail'in saldırısına "tedbir ve zekayla karşılık vereceklerini" belirtti.

Paylaşımında, saldırıda ordu mensubu askerlerin hayatını kaybetmesinden dolayı ailelerine ve İran halkına başsağlığı dileyen Pezeşkiyan, "İran düşmanları, bu cesur insanların, topraklarını korkusuzca savunduklarını ve her türlü aptallığa da tedbir ve zekayla karşılık vereceklerini bilsin" ifadelerini kullandı.

‘DÜNYA İSRAİL’E KARŞI BİRLEŞMELİ’

Öte yandan İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, İsrail'in ülkesine saldırısına karşılık verme hakkını saklı tuttuklarını belirterek, uluslararası barış ve güvenliğe tehdit olarak nitelendirdiği İsrail'e karşı dünyanın birleşmesi gerektiğini ifade etti.

Saldırıda dört askerin hayatını kaybettiğine dikkati çeken Erakçi, "İsrail'in Gazze'deki soykırımı ve Lübnan'da akıttığı kandan ayrı tutulamayacak bu saldırıya gereken şekilde karşılık verme hakkımızı tamamen saklı tutuyoruz. Dünya, uluslararası barış ve güvenliğe yönelik bu ortak tehdide karşı birleşmelidir" diye konuştu.

İSRAİL'İN İRAN'A MİSİLLEMESİ

İsrail, İran'ın 1 Ekim'deki füze saldırılarına "misilleme" olarak İran'daki askeri hedeflere saldırı düzenlediğini açıkladı. İran, Tahran ve ülkenin batısındaki Huzistan ve İlam eyaletlerinde bazı askeri noktaların hedef alındığını ve hava savunma sistemlerinin saldırılara "başarıyla" karşı koyduğunu ancak bazı noktalarda "sınırlı hasar" meydana geldiğini duyurdu.

İsrail, saldırının "başarıyla" tamamlandığını açıkladı. İran ordusundan yapılan yazılı açıklamada, saldırılarda dört askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN