14 yıllık dev şirket iflas bayrağını çekti! 4 binden fazla proje durduruldu: Binlerce çalışan kapı dışarı edilecek

14 yıllık dev şirket iflas bayrağını çekti! 4 binden fazla proje durduruldu: Binlerce çalışan kapı dışarı edilecek

Pandemi sonrası yaşanan ekonomik kriz etkisini sürdürmeye devam ediyor. Özellikle enflasyon ve ham madde fiyatlarındaki artış üreticileri zor duruma sokarken peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak gelen haber ise piyasaları altüst etti. 14 yıllık dev şirket iflas bayrağını çekti! 4 binden fazla proje durduruldu. Binlerce çalışan kapı dışarı edilecek.

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz tüm sektörleri olumsuz yönde etkilemiş durumda. Son olarak gelen iflas haberi ise piyasalarda şaşkınlığa neden oldu. 2010 yılından bu yana fotovoltaik sistemler ve ısı pompaları alanında faaliyet gösteren Wegatech, iflas başvurusunda bulundu. 4 binden fazla proje durduruldu. Binlerce çalışan kapı dışarı edilecek. İşte iflas haberinin detayları...

14 YILLIK DEV ŞİRKET İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ

14 yıldır hizmet veren, fotovoltaik sistemler ve ısı pompaları kuran bir şirket olarak hizmet veren Wegatech, iflas başvurusunda bulundu.

yeni-proje-2024-10-27t104920-476.jpg

4 BİNDEN FAZLA PROJE DURDURULDU! BİNLERCE ÇALIŞAN KAPI DIŞARI EDİLECEK

“PV Magazine” dergisinin aktardığı bilgilere göre, 2010 yılında kurulan ve o tarihten bu yana 4 binden fazla proje yöneten Wegatech, özellikle fotovoltaik sistemlere ve ısı pompalarına olan talebin azalması nedeniyle finansal zorluklar yaşamaya başladı.

yeni-proje-2024-10-27t104840-844.jpg

Köln merkezli şirkette yaklaşık 2 bin kişi istihdam ederken geçtiğimiz şubat ayında, Gothaer Versicherung tarafından 3,5 milyon Euro değerinde bir yatırım alarak mevcut işbirliğini genişletme hedefinde bulundu ancak son gelişmeler bu şirketin belirsizliğine yol açtı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN