2024 EGM Bekçi alımları! O şartları sağlayan kadroya yerleşiyor! 1250 kişilik dev alım

2024 EGM Bekçi alımları! O şartları sağlayan kadroya yerleşiyor! 1250 kişilik dev alım

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde yapılacak Bekçi alımları için detaylar araştırılmaya devam ediyor. 2023 yılı kapsamında 1250 kişiye istihdam sağlandı. Peki, Bekçi alımları ne zaman yapılacak? Başvuru şartları nelerdir? İşte bekçi alımı personel başvuru detayları…

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Polis Akademisi Başkanlığı iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan çarşı ve mahalle bekçi alımları için araştırmalar hız kazanmış durumda. Bekçi olmak isteyen vatandaşlar, başvuru tarihleri ve şartları hakkında detaylı bilgi arayışında. 2023 yılında gerçekleştirilen bekçi alımlarında 1250 kişiye istihdam sağlanmıştı. Peki, 2024 yılı için bekçi alımları ne zaman başlayacak? Kimler başvurabilir? İşte detaylar…

2024 BEKÇİ ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi ortaklığında yürütülecek olan çarşı ve mahalle bekçiliği başvurularına ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmamış olsa da, önümüzdeki günlerde yapılacak duyurularla birlikte başvuru tarihleri netleşecektir. Adayların, EGM’nin resmi duyurularını takip etmeleri büyük önem taşımaktadır.

EGM bekçi alımı başvurularında son durum: 2024 bekçi alımı ne zaman başlayacak? - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

BEKÇİ OLABİLMEK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR NELER?

Çarşı ve mahalle bekçisi olabilmek için belirli kriterleri karşılamak gerekiyor. Adayların sahip olması gereken şartlar şunlardır:

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak: Adayların Türk vatandaşı olması zorunludur.

Kamu Haklarından Mahrum Olmamak: Kamu görevinden yasaklı olmamalıdır.

Kötü Şöhretli Olmamak: Adli sicil kaydı temiz olmalıdır.

Memuriyete Engel Durum Olmamak: Herhangi bir sebeple memuriyete engel bir durum söz konusu olmamalıdır.

Silah Taşıma Engeli Bulunmamak: Silah taşımasına engel olabilecek hukuki bir sorun olmamalıdır.

Güvenlik Soruşturması: Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak gerekmektedir.

Siyasi Parti Üyeliği Bulunmamak: Başvuru tarihi itibarıyla herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye olmamak.

Polis Eğitim Kurumlarından Çıkarılmamış Olmak: Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmalıdır.

Terör Örgütleri ile İlişki: Terör örgütleriyle ilişki içinde olmamak ve bu örgütlerin eylemlerine katılmamış olmak.

EGM bekçi alımı için başvuru şartları belli oldu | TGRT Haber

ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİLİĞİ BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

2024 yılı çarşı ve mahalle bekçiliği alım ilanı resmi gazetede yayınlandığında, adaylar başvuru işlemlerini e-Devlet üzerinden veya Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi sitesi aracılığıyla gerçekleştirebilecekler. Başvuruların nasıl yapılacağı, gerekli belgeler ve detaylar, ilan yayımlandıktan sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır.

SINAV SÜREÇLERİ NASIL İLERLEYECEK?

Bekçi alım süreci, ön sağlık kontrolü, yazılı sınav, fiziki yeterlilik sınavı ve sözlü sınav aşamalarından oluşmaktadır. Adayların bu aşamaları başarıyla geçmeleri gerekecektir. Her aşamanın kriterleri ve detayları, resmi duyurularda belirtilecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN