Toplu ulaşımda 'tek kart' dönemi: 'Türkiye Kart' yıl sonunda 18 ilde hayata geçecek

Toplu ulaşımda 'tek kart' dönemi: 'Türkiye Kart' yıl sonunda 18 ilde hayata geçecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye genelindeki toplu taşıma sistemini tek kartta birleştirecek "Türkiye Kart Projesi"ndeki il sayısını yıl sonunda 18'e çıkartmayı hedeflediklerini duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yazılı bir açıklama yaparak, tüm Türkiye’de toplu taşımada tek kart sistemine geçmeyi hedefleyen Türkiye Kart Projesi’ne dair son durumu aktardı. Uraloğlu, Türkiye'nin 81 ilindeki toplu taşıma kartlarını tek bir kartta toplayacak Türkiye Kart Projesi'yle, her şehirde farklı kart karmaşışına son verileceğini, Edirne'den Kars'a Türkiye'nin dört bir yanında tek bir toplu taşıma kartının geçerli olacağını vurguladı.

Uraloğlu, projenin Bakanlık koordinasyonunda PTT tarafından yürütüldüğünü ve ilk olarak Konya, Kayseri, Gümüşhane, Yozgat ve İstanbul’da Gayrettepe-Yeni Havalimanı metro hattında kullanıma açıldığını belirtti.

TÜRKİYE KART YIL SONUNA KADAR 18 İLDE DAHA GEÇERLİ OLACAK

Pilot illerde kısa sürede büyük ilgi gören proje kapsamında şimdiye dek 47 bin 265 adet Türkiye Kart satıldı ve bu kartlarla toplamda 118 bin 273 yolculuk yapıldı. Yıl sonuna kadar sistemin 18 ilde daha hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Uraloğlu, "Türkiye Kart uygulamasını yıl sonuna İstanbul'da Marmaray, Ankara'da Başkentray, İzmir'de İzban başta olmak üzere Rize, Kocaeli, Aksaray, Tokat, Karabük, Uşak, Kahramanmaraş, Nevşehir, Kilis, Çorum ve Gaziantep'te kullanıma açmayı hedefliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

PTT'DEN SATIN ALINABİLECEK

Türkiye Kart'ın PTT iş yerlerinden satın alınabileceğini bildiren Uraloğlu, şunları kaydetti:

"Vatandaşımıza ulaşımda kolaylık sağlayacak bu projemizi cüzi bir rakamla hizmete sunuyoruz. PTT iş yerlerinden Türkiye Kart almak isteyen vatandaşlarımız 'şemasız' Türkiye Kart için 40 lira, 'debit' ve 'prepaid' Türkiye kartlar için ise 60 lira gibi sembolik rakam ödeyecek. Engelli, şehit yakını, gazi, 65 yaş üstü gibi imtiyazlı gruplara verilecek kartlara ilişkin de çalışmalar devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığıyla görüşmeler sürdürüyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN