250 yıllık ünlü fırın iflas etti! 120 şubesi apar topar kapatıldı: Binden fazla çalışan kapının önüne koyuldu! Almanya şokta

250 yıllık ünlü fırın iflas etti! 120 şubesi apar topar kapatıldı: Binden fazla çalışan kapının önüne koyuldu! Almanya şokta

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz tüm sektörleri vurmuş durumda. Özellikle ham madde fiyatlarındaki artış dev şirketleri zor duruma sokarken iflas haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Son olarak gelen iflas haberi ise piyasaları altüst etti. 250 yıllık ünlü fırın iflas etti! 120 şubesi apar topar kapatıldı. Binden fazla çalışan kapının önüne koyuldu. İşte iflas haberinin detayları...

Almanya'da faaliyet gösteren ve 120 şubesi bulunan Sternenbäckerei iflas bayrağını çekti. Uzun yıllar boyunca fırıncılık sektöründe hizmet veren dev şirket, artan maliyetlere dayanamadı ve iflas etti. 120 şubesi apar topar kapatıldı. Binden fazla çalışan kapının önüne koyuldu!

250 YILLIK ÜNLÜ FIRIN İFLAS ETTİ

Schwäbische Zeitung'un haberine göre, şirketin Hechingen'deki üretim tesisi yıl sonuna kadar kapatılacak. Bu tesis, firmanın ana merkezi olduğu için ciddi bir darbe anlamına geliyor. Kaç şubenin kapanacağı ise önümüzdeki günlerde netleşecek.

yeni-proje-2024-10-27t112056-827.jpg

120 ŞUBESİ APAR TOPAR KAPATILDI! BİNDEN FAZLA ÇALIŞAN KAPININ ÖNÜNE KOYULDU

Sternenbäckerei, Gera (Thüringen) ve Spremberg (Brandenburg) şubeleri için iyi haberler verdi: Şirketin basın açıklamasına göre, bu lokasyonlarda faaliyetlerin devam etmesi için çözüm yolları bulundu. Bir yatırımcının bu şubeleri devralması bekleniyor. Spremberg'de iki, Gera'da ise üç şube faaliyet gösteriyor.

yeni-proje-2024-10-27t112134-638.jpg

250 yıl önce, 1766 yılında Hechingen’de kurulan Sternenbäckerei, şu anda 1000’den fazla çalışanıyla büyük bir işletme. Ancak bu çalışanlar şimdi belirsiz bir gelecekle karşı karşıya.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN