Ayşenur Ezgi Eygi'nin soruşturma dosyasında tanık ifadeleri ortaya çıktı: İsrail askerleri, Eygi'yi öldürmek için ateş etti

Ayşenur Ezgi Eygi'nin soruşturma dosyasında tanık ifadeleri ortaya çıktı: İsrail askerleri, Eygi'yi öldürmek için ateş etti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin 6 Eylül’de Filistin’in Nablus kentinde İsrail işgaline karşı düzenlenen protestoda başından vurularak öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı sürdürüyor. Tanık ifadeleri, Eygi’nin doğrudan hedef alınarak vurulduğunu ortaya koyuyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin 6 Eylül’de Filistin’in Nablus kentinde İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı sürdürüyor. Soruşturma kapsamında, Eygi’nin doğrudan hedef alınarak öldürüldüğüne dair tanık ifadeleri ve diğer belgeler dikkat çekiyor.

"İnsanlığa Karşı Suç" Başlığı Altında İnceleme Terör Suçları Soruşturma Bürosu, Eygi’nin ölümünü "insanlığa karşı suç işleme" başlığı altında “kasten öldürme” suçlamasıyla ele alıyor. Başsavcılığın talebiyle Filistin makamlarından gelen belgelerin tercümesi tamamlandı ve soruşturma dosyasına eklendi. Belgelerde olay yeri fotoğrafları, tanık ifadeleri, olay yeri krokisi ve otopsi raporu bulunuyor.

Eygi’nin Hedef Alındığı İddiası Batı Şeria’nın Beita beldesinde gerçekleşen gösteride Eygi’nin de aralarında bulunduğu bir grup uluslararası dayanışma aktivisti, barışçıl bir yürüyüş gerçekleştirdi. Eygi, İsrail askerleri tarafından ateş açılması sonucu başından vurularak hayatını kaybetti. Tanık ifadeleri, Eygi’nin bilerek hedef alındığını öne sürüyor.

Amerikalı Tanık: "Ayşenur Doğrudan Hedef Alındı" Soruşturmada ifade veren Amerikan vatandaşı Alex Edward Harrison Chabbott, uluslararası dayanışma aktivistleriyle birlikte gösteriye katıldıklarını ve Eygi’nin barışçıl protesto sırasında vurulduğunu belirtti. Chabbott, İsrail askerlerinin bir Filistinli'ye ait evin çatısından ateş açtığını ve Eygi’nin doğrudan hedef alındığını söyledi. "Ayşenur, bizimle kaçmaya çalışırken arkasından aldığı kurşunla yere düştü" ifadelerini kullanan Chabbott, Eygi'nin öldürülme amacıyla vurulduğuna tanık olduğunu belirtti.

İngiliz Tanık: "Doğrudan Ateş Açtılar" Tanık İngiliz vatandaşı Dominic Robin Sedol, İsrail askerlerinin çatılardan ateş açarak barışçıl göstericileri hedef aldığını ve Eygi’nin iki el silah sesiyle vurulduğunu anlattı. "Ayşenur yere düştüğünde yanındaydım, çığlıklarını duydum. İşgalci askerler, doğrudan onu öldürmek için ateş etti." ifadesini kullandı.

Avustralyalı Tanık: "Sadece Belgeleme ve İzleme İçin Oradaydık" Avustralyalı aktivist Helen Maria O'Sullivan, gösteriye belgeleme ve izleme amacıyla katıldıklarını belirtti. O'Sullivan, Eygi'nin vurulma anını anlatarak, “Gözlerinin geri döndüğünü ve başından kan aktığını gördüm. Sadece barışçıl bir eylem içindeydik, hiçbir saldırgan davranış sergilemedik” dedi.

'AYŞENUR'A NİŞAN ALDIKLARINI GÖRDÜM'

İsrail Askerlerinin Saldırısı Soruşturuluyor Tanık İsrail vatandaşı Jonhatan Polak Pasterbnak, Eygi ile birlikte barışçıl protestoya katıldığını ve askerlerin göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek mermilerle saldırdığını ifade etti. Pasterbnak, askerlerin doğrudan Eygi'yi hedef aldığını belirterek, "Askerlerin çatıda olduğunu ve Ayşenur'a nişan aldıklarını gördüm" dedi.

NE OLMUŞTU?

Eygi’nin Cenazesi Aydın’da Defnedildi 6 Eylül’de İsrail askerleri tarafından başından vurularak ağır yaralanan Ayşenur Ezgi Eygi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Cenazesi, 14 Eylül’de Aydın’ın Didim ilçesinde toprağa verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Eygi’nin öldürülmesinde sorumluluğu bulunan kişileri tespit etmek için soruşturmayı sürdürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN