Cem Garipoğlu'nun mezarında bulunan poşetin sırrı çözülemedi: İçindeki kan insana ait değil

Cem Garipoğlu'nun mezarında bulunan poşetin sırrı çözülemedi: İçindeki kan insana ait değil

Münevver Karabulut'u öldüren ve 2014 yılında cezaevinde intihar ettiği açıklanan Cem Garipoğlu’nun mezarında bulunan düğümlü poşet üzerindeki incelemeler tamamlandı. Yapılan analizler, poşetin içinde rastlanan kan örneğinin insan kanı olmadığını ortaya koydu.

Münevver Karabulut'u 2009 yılında vahşice öldüren ve 2014 yılında cezaevinde iddia ettiği belirtilen Cem Garipoğlu'nun mezarından çıkanlar yeni soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Kamuoyunun uzun zamandır cevabını beklediği fethi kabir sürecinde, Garipoğlu’nun mezarında bulunan 30x30 santimetre boyutlarında düğümlü şeffaf poşet üzerindeki incelemeler tamamlandı.

MEZARDAN ÇIKAN POŞETTE KAN İZİ

İstanbul Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı'nda yapılan analizlerde şüpheli poşet, UV ışık taraması, renk reaktif testi, DNA izolasyon yöntemleri gibi pek çok yöntemle incelendi. Çalışmalar neticesinde hazırlanan raporda üst kısmından düğümlenmiş poşetin içinde kan örneği bulundu.

İNSANA AİT ÇIKMADI

Sabah'tan Halit Turan'ın haberine göre; rapora, naylon poşetin üzerinde vücut sıvısı örneğinin bulunmadığı, iç kısmından alınan kan örneğinin ise insan kanı olmadığı kaydedildi.

Poşetin üst kenar uç kısmında bulunan düğüm üzerinde epitel hücre olabileceği değerlendirilerek kontrol amaçlı alınan kanlı sürüntü örneği ile poşetin iç kısmından alınan kan örneğinin genetik analizlere cevap vermediği kaydedildi.

'POŞETLE İLGİLİ SAĞLIKLI BİR SONUÇ ELDE EDİLEMEDİ'

Karabulut Ailesinin Avukatı Dr. Rezan Epözdemir, "Mezardan çıkan naylon poşette DNA ve parmak izi çalışması yapılmasını talep etmiştik. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul Bölge Kriminal Polis Laboratuvarına gönderilen poşette yapılan incelemede, poşette vücut sıvısı bulunamadığı, poşetin içinde bir kan örneği bulunduğu, bu kan örneğinin de insan kanı olmadığı belirlendi." dedi.

Poşetin üzerinde de herhangi bir iz tespit edilemediğini aktaran Epözdemir, "Poşetin üst kısmındaki düğüm kısmıyla içinden alınan kan örneklerinin de genetik incelemelere cevap vermediği belirtildi. Son tahlilde mezar içindeki poşetle ilgili yapılan çalışmalarda sağlıklı bir sonuç elde edilememiştir. Bu gerekçelerle müvekkillerimizin talebi doğrultusunda İstanbul Üniversitesi Adli Tıp ve Adli Bilimler Enstitüsü'nün bu poşette gerekli incelemelerin yapılanması için talebimizi Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına ileteceğiz. Umarım en kısa sürede bu süreç nihayete erer, maddi gerçek ortaya çıkar, kamu vicdanı rahatlar ve adalet tecelli eder" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Bahçeşehir'de 2009 yılında Münevver Karabulut'u vahşice öldüren Cem Garipoğlu'nun 2014'te cezaevinde intihar ettiği iddia edilmişti.

Ölen kişinin Garipoğlu olup olmadığı yönündeki soru işaretlerinin ardından Karabulut ailesinin avukatları aracılığıyla talep ettiği fethi kabir işlemi gerçekleştirilmişti.

Cem Garipoğlu'nun açılan mezarında bulunan 30 santimetre büyüklüğünde düğümlenmiş şeffaf poşet kafaları karıştırmıştı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan inceleme sonucunda mezardan alınan kemiklerde yapılan DNA incelemesinin, Cem Garipoğlu'nun anne ve babasıyla doğrudan uyumlu olduğunu açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN