Mezardaki kemikler Cem Garipoğlu'na ait çıkmıştı: Karabulut ailesi rapora itiraz edecek

Mezardaki kemikler Cem Garipoğlu'na ait çıkmıştı: Karabulut ailesi rapora itiraz edecek

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun mezarından alınan örneklerin anne ve babasıyla uyumlu olduğunun açıklanmasının ardından Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir rapora itiraz edeceklerini açıkladı. Epözdemir, "Mezarlıktan çıkan poşetten varsa parmak izi ve DNA örnekleri alınacak. Çünkü orada bulunan bir poşet var ve poşetin hangi şartlarda, kim tarafından ve nasıl bırakıldığını hiçbirimiz bilmiyoruz." dedi.

Aradan geçen 15 yıla rağmen Türkiye'nin hafızalarından silinmeyen vahşet Münevver Karabulut cinayetinde 2014'te cezaevinde intihar ettiği söylenen olayın faili Cem Garipoğlu'nun mezarına fethi kabir işlemi yapıldı. Mezardan alınan kemik örnekleri Garipoğlu'nun anne ve babasıyla uyumlu çıktı.

Adli Tıp raporunun açıklanmasının ardından Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nın meydanında açıklama yaptı.

'MEZARLIKTAN ÇIKAN POŞET İNCELENECEK'

Rezan Epözdemir, "Rapor diyor ki, ben öncekileri de aldım mevcut DNA örneklerini de aldım bunlar uyumlu. Anne ve babadan aldığım DNA örnekleriyle birlikte değerlendirme yapıyorum. Ölen kişinin yüzde 99 ikisinin müşterek çocuğu olduğunu tespit ettim. 7 Ekim itibariyle tanzim edildi. Bir de bizim mezarlıktan çıkan poşetle ilgili talebimiz vardı, o talebimiz de biraz önce sonuçlandı. Emniyet Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı’nda poşet üzerinden varsa parmak izi ve DNA örnekleri alınacak. Çünkü orada bulunan bir poşet var ve poşetin hangi şartlarda, kim tarafından ve nasıl bırakıldığını hiçbirimiz bilmiyoruz. An itibariyle de ona ilişkin raporu da bekliyoruz" dedi.

52424.jpg

'RAPORA İTİRAZ EDECEĞİZ'

Süreyya Karabulut ile görüşerek rapordan bahsettiğini de söyleyen avukat Epözdemir, ‘’Süreyya bey rapora itiraz edilmesi gerektiğini söyledi. Avukat olarak talebe bağlıyız. Adli Tıp Kurulları nezdinde gerekli itiraz hakkımızı kullanacağız mutlaka. Aynı zamanda poşetle ilgili incelemenin de neticelenmesini bekliyoruz. Cesetle ilgili işlemler bittikten sonra aile avukatına teslim edilecektir, onlar da nerede uygun görüyorlarsa defnini tekrardan yapacaklardır diye düşünüyorum. Müvekkillerimiz ‘biz inanmıyoruz, kızımızı kaybettik, hak arama özgürlüğümüzü kullanmak istiyoruz, bu aile bir manipülasyon yapmış olabilir’ diyorlar. İtirazımızı da o yüzden yapacağız’’ ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN