Öğretmenlere 1 haftalık izin, derslere girmeyecekler: MEB yakında resmi yazıyı iletecek

Öğretmenlere 1 haftalık izin, derslere girmeyecekler: MEB yakında resmi yazıyı iletecek

29 Ekim Provaları: Öğretmenlere Bir Haftalık Görevli İzin

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı öğretmenlerin idari ve resmi tatiller dışında derslere katılmaları gerekmektedir. Ancak, bazı özel durumlar nedeniyle öğretmenler görevli izinli sayılabilirler. Bu durumlardan biri de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları.

Cumhuriyet Bayramı Provaları İçin Görevli İzin

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları öncesinde, özellikle il ve ilçe merkezlerinde gerçekleştirilecek tören hazırlıkları için öğretmenlerin görevli izinli sayılmaları söz konusu olabilir. Bu durum, kutlamalarda aktif rol alacak öğretmenlerin bir hafta boyunca provalara katılmaları gerektiğinde geçerli.

Resmi Bildirim Süreci

İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, hangi öğretmenlerin bu görevlerde yer alacağını ve hangi günlerde izinli sayılacaklarını okullara resmi bir yazı ile bildirecek. Bu yazı, öğretmenlerin görevli izinli sayılacakları günleri netleştirecek.

Ek Ders Ücretleri

Görevli izinli sayılan öğretmenler, üzerlerindeki ders yüküne bağlı olarak ek ders ücretlerini almaya devam edecekler. Ancak, nöbet görev ücretleri bu süre zarfında ödenmeyecektir. Bu düzenleme, öğretmenlerin maddi kayba uğramadan görevlerini yerine getirmelerini sağlamayı amaçlamakta.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN