İzmir'deki mantıcıdan İstanbul'daki mantıcıya silahlı saldırı: Tarım Bakanlığı ifşa etmişti

İzmir'de Tarım Bakanlığı tarafından ifşa edilen bir mantı firmasının sahipleri, müşterilerini kaybettikleri iddiasıyla İstanbul'daki bir mantı imalathanesine giderek silahla ateş açtı. Olayda iş yeri sahibi Sinan Balkaya ve iki oğlu yaralandı.

İstanbul Maltepe’de Zümrütevler Mahallesi Seher Sokak üzerindeki bir mantı imalathanesinde meydana gelen silahlı saldırı, iş yeri sahibi Sinan Balkaya ile oğulları Caner ve Aytaç Balkaya’nın bacaklarından vurulmasına yol açtı. Olay, Tarım Bakanlığı'nın İzmir’deki bir mantı firmasına yaptığı denetimlerin ardından gelişen müşteri tartışması sonucu patlak verdi. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, sağlık durumlarının stabil olduğu öğrenildi.

Resim

TARIM BAKANLIĞI İFŞA ETMİŞTİ

İddialara göre, Tarım Bakanlığı’nın ifşa ettiği mantı firması, kendi müşteri portföyünü kaybedince İstanbul’daki Sinan Balkaya’nın imalathanesine yöneldi. Bu durum, iki firma arasında rekabetin artmasına ve gerginliğin tırmanmasına neden oldu. İzmir'deki firmanın sahipleri, Maltepe’deki imalathaneye gelerek müşteri transferi nedeniyle Balkaya ailesiyle yüzleşmek istedi.

ANBEAN KAYDEDİLDİ

Saldırı, iki firma arasında yaşanan müşteri tartışmasının ardından, İzmir’den gelen üç kişinin mantı imalathanesine girmesiyle başladı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, saldırganlar, iş yeri sahibi Sinan Balkaya ve iki oğlunu bacaklarından vurdu. Çay içtikten sonra olay yerinden hızla kaçtıkları bildirilen saldırganlar, geldikleri araçla izlerini kaybettirdi. Olay anı, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde, silahlı iki kişinin içeridekilere peş peşe ateş ettiği ve engellemeye çalışanlara da silah doğrulttukları anlar yer aldı.

'ÇAY İÇTİLER, SIKIP GİTTİLER'

Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar Sinan, Caner ve Aytaç Balkaya, hızla hastaneye kaldırıldı. İlk müdahalelerin ardından, sağlık ekipleri, yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını bildirdi. Olay, mahalle sakinlerinde korku ve endişe yaratırken, polis ekipleri, saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

İş yeri çalışanı Çetin Gelmez, olayın arka planını şöyle özetledi:

“Burası mantı imalathanesi olan bir iş yeri. Geçen Tarım Bakanlığı ifşa olan firmaları yayınladı. O firma ifşa olunca onların müşterileri bizi aradı, bize mantı verin diye. Olay ondan dolayı oldu. Belden aşağıya vurdular, ofiste saldırdılar. Çay içtiler, sıkıp gittiler. İzmir'deki bir firma, 3 kişi geldiler.”

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, saldırganların kimliklerinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN