12 bin çalışanı bulunuyordu… Hollandalı şirket Türkiye’den ayrılıyor! 406 bin müşterisi kara kara düşünüyor

12 bin çalışanı bulunuyordu… Hollandalı şirket Türkiye’den ayrılıyor! 406 bin müşterisi kara kara düşünüyor

Türkiye'de 25 yıllık faaliyet gösteren Hollandalı dev şirket Türkiye'den çekilme kararı aldı. 12000 çalışanı bulunan şirketin 25 yıllık serüveni sona eriyor. Çalışanlar ise kara kara düşünüyor. İşte tüm detaylar…

Türkiye genelinde faaliyet gösteren birçok farklı yabancı şirket bulunurken son zamanlarda yaşanan krizlerde hemen hemen bütün şirketleri etkiliyor. Bazı şirketler Türkiye'de faaliyetlerini sonlandırma kararı alırken bunlardan biri de Hollandalı şirket NN Group oldu. 11 ülkede faaliyet gösteren ve 2009 yılında Türkiye pazarına giriş yapan şirket Türkiye operasyonlarını Zurich Türkiye'ye satacağını duyurdu.

TÜRKİYE OPERASYONLARI SATILIYOR

NN Group resmi internet sitesi üzerinden yaptığı duyurusunda şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye operasyonlarımızı satma kararı, kapsamlı bir sürecin sonucudur. Dikkatli bir değerlendirmenin ardından, Türkiye'deki faaliyetlerimizin elden çıkarılmasının yerel müşterilerimiz, çalışanlarımız ve diğer paydaşlarımız için en iyisi olacağı sonucuna vardık"

Açıklama doğrultusunda NN Group, Türkiye iştirakinin NN Hayat ve Emeklilik Grup faaliyet sonuçlarının etkisinin de sınırlı olduğunu belirtti.

NN Group - NN Group reports strong operating capital generation and solid business results for first half of 2022

406.000 MÜŞTERİSİ BULUNUYORDU

Ana faaliyetini Hollanda'da gerçekleştiren NN Group, 18 ülkede faaliyet halindeydi. Bu ülkeler arasında Avrupa ülkeleri ile Japonya'da yer almaktadır. 2009 yılından bu yana Türkiye'de faaliyet gösteren NN Group, emeklilik, hayat sigortası ve tamamlayıcı sağlık sigortası hizmetleri sağlıyordu. Şirketin toplam 12.000 çalışanı bulunurken 2023 faaliyet raporu doğrultusunda Türkiye'de toplam 203 çalışanı ve 406 bin müşterisi yer alıyordu. NN Hayat ve Emeklilik 2023 Ocak ayında otomatik katılım portföyüne Fiba Emeklilik'e devretti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN