Hizbullah, El-Lebbune beldesine sızmaya çalışan İsrail askerlerini püskürttü

Hizbullah, El-Lebbune beldesine sızmaya çalışan İsrail askerlerini püskürttü

İsrail'in Hizbullah'ın gücünü aşındırdığı ve kapasitesine zarar verdiği iddialarının bir yalan olduğunu söyleyen Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, "Operasyonal faaliyetlerimiz artarak devam ediyor" dedi. Hizbullah, ayrıca Lübnan'ın güneyindeki El-Lebbune beldesine sızmaya çalışan İsrail güçlerini püskürttüğünü duyurdu.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, bir video mesaj yayınladı.

Hizbullah'ın operasyonlarını artarak devam ettirdiğini söyleyen Kasım, "İsrail'in kuzey bölgesindeki vatandaşları bölgeyi terk etmek zorunda kalacak" dedi.

Lübnanlıların yerinden edilmesinin direniş için bir fedakarlık olduğunu ifade eden Kasım, "Hizbullah ve Emel Hareketi aynı noktadadır. İran da uygun gördüğü şekillerde direnişin yanında yer almaya kararlıdır" açıklamasını yaptı.

Ateşkes için Lübnan Parlamentosu Başkanı Berri'nin kendileri adına yetkili olduğunu belirten Hizbullah yöneticisi, "Bu, kimin önce ağlayacağının savaşıdır. Biz ağlamayacağız" diye konuştu.

'İSRAİL 7 GÜNDÜR GÜNEY LÜBNAN'DA İLERLEME KAYDEDEMEDİ'

Naim Kasım, Hizbullah'ın organizasyonunun ve yönetiminin hassasiyetle planlandığını söyledi, Hizbullah grubundaki tüm pozisyonların doldurulduğunu belirtti.

Kasım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sahadaki güçlerimiz arasında tam koordinasyon var. Yeni bir genel sekreter belirleyeceğiz ve hemen duyuracağız. Ancak bu seçimi hemen yapmak savaş nedeniyle zor.

Direnmemiz, ısrar etmemiz için tek çözüm. İsrail 7 gündür Güney Lübnan'da bir ilerleme kaydedemedi."

İSRAİL ASKERLERİ PÜSKÜRTÜLDÜ

Hizbullah'tan yapılan açıklamada, mensuplarının Labbune'ye sızmaya çalışan İsrail askerlerini tespit ettiği ve çıkan çatışmalar sonucunda, İsrail askerlerinin geri çekilmek zorunda kaldığı, İsrail saflarında ölü ve yaralılar olduğu kaydedildi.

Öte yandan İsrail ordusunun resmi sitesinde yayınlanan güncel bilgilere göre, İsrail ordusunun Gazze Şeridi ve Lübnan'daki son 24 saatteki çatışmalarda 48 İsrail askeri yaralandı.

İsrail ordusunun saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerinden yaralananların sayısının 4 bin 640'a yükseldiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN