Cem Garipoğlu'nun mezarı 10 yıl sonra açıldı: Kefen yoktu, kemikler dağınıktı

Münevver Karabulut'u öldüren ve tutuklandıktan sonra kaldığı hücrede ölü bulunan Cem Garipoğlu'nun mezarı 10 yıl sonra açıldı. Mezardan çıkarılan cesedin kalıntıları incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, "Kefen ve bez yoktu. Toprağın üzerinde dağınık şekilde kemikler ve kafatası vardı. Kefen ve bezin olmadığı tutanağa geçti" dedi.

İstanbul'da 15 yıl önce Münevver Karabulut'u öldürmesinin ardından cezaevinde 2014'te intihar eden Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "fethi kabir" kararı doğrultusunda, İstanbul Adli Tıp Kurumu ekibi cumhuriyet savcısı ve olay yeri inceleme uzmanları Garipoğlu'nun Karacaahmet Mezarlığı'ndaki kabrine geldi.

10159960.jpg

Mezarlıkta Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir hazır bulunurken aile mezarlığa gelmedi. Polis ekipleri mezar çevresini bariyerlerle çevirerek güvenlik önlemi aldı. Kabrin bulunduğu bölüm girişinde iki ayrı kontrol noktası kuruldu. Bu alana girişlerde kimlik kontrolleri yapıldı.

10155147.jpg

1 SAAT SÜRDÜ

Belediye görevlilerinin 1 saat süren çalışmasının ardından ceset mezardan çıkarılarak tabuta kondu. Garipoğlu'nun cesedinden kemik örnekleri alındı. Mezardan çıkarılan cesedin kalıntıları Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

10158772.jpg

'KEFEN VE BEZ YOKTU'

Mezarlıkta açıklama yapan Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, “İki tabaka vardı. İlk tabakada hiçbir şey yok. Kefen ve bez yoktu. Toprağın üzerinde dağınık şekilde kemikler ve kafatası vardı. Kefen ve bezin olmadığı tutanağa geçti. Adli Tıp uzmanları yazdılar. Toprağın üzerinde dağınık bir şekilde duran kemikler ve kafatası vardı sadece, ceset bütünlüğü ise yoktu." dedi.

10158228.jpg

'KEMİKLERİN SONRADAN BIRAKILMA İHTİMALİ KUVVETLİ'

Bu durumun birkaç alternatifi bize verebileceğini ifade eden Epözdemir, "10 sene içinde kaybolmuş ya da aşınmış olabilir mi ? O bana çok rasyonel gelmiyor. Sonradan kemiklerin bırakılma ihtimali kefenin olmadığı yerde çok kuvvetli bir ihtimal olarak karşımızda duruyor. O beni ziyadesiyle rahatsız etti. 2014 yılında defin işlemi sırasında da kayıt alınmamış. Biz de otopsiye girmedik yasal hakkımız da yok. Kimlik tespitiyle ilgili talimat yazılmıştı.

10158226.jpg

Kimlik tespiti ise yapılamadı. Sadece avukatları hazır bulundu. Mutlaka kimlik tespiti için ölenin yakınlarının hazır bulunması gerekiyordu. Steril bir beze konularak Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Özellikle dişler incelenecek. Biz geçmişte alınan örnekler üzerinden değil Garipoğlu ailesi erkeklerinden alınacak örneklerle yapılmasını talep ettik. Güncel DNA örnekleriyle incelenmesini özellikle istedik." ifadelerini kullandı.

10158235.jpg

'BU AY TAHLİYE OLACAKTI'

Soruşturma sürecinde yaşananlar hakkında da konuşan Epözdemir, "Alabileceği en ağır cezayı alarak 24 yıl hapis cezası aldı" dedi ve devamında şunları kaydetti:

“15 yıl cezaevinde kalacaktı, bu ay tahliye olmuş olacaktı. Yani öldüğü iddiası var, yaşıyor olduğunun tespiti halinde. 10 Ekim 2014 tarihinde Cem Garipoğlu’nun intihar ettiği söylendi. İntihar ilaçla olabilir, silahla olabilir ama bir insanın cezaevinde kantinden çamaşır ipi alması, kafasına poşeti geçirmesi, 1 dakika boyunca bu ipi sıkması ve kendisini boğarak öldürmesi hayatın olağan akışına aykırı bir intihar yöntemi. Çünkü vücut ona reaksiyon verir. Bir insanın kendisini boğması çok zordur. Dosyada psikoloğun raporu var, intihara meyilli olmadığına dair. İntihar eden kişi bir intihar mektubu bırakır. Burada o var mı yok? Çince, Rusça öğreniyor bir intihar notu yazmak bu kadar zor olmasa gerek."

10158234.jpg

'KANLI KANEPEDE AİLE FOTOĞRAFI ÇEKTİRİYORSUNUZ'

"Son 3 yıl içerisinde kanlı kanepe fotoğrafı çıktı." diyen Epözdemir, "Sizin çocuğunuz Münevver Karabulut’u hunharca katletmiş. Siz başsağlığı dileklerinizi iletmiyorsunuz, cinayetin işlendiği kanlı kanepenin üzerinde mutlu aile fotoğrafı çektiriyorsunuz. Bu nasıl bir şeydir ya, bu çok gayri insani, gayri vicdani, gayri ahlaki bir tavırdır." dedi.

'BU KLASİK BİR FETHİ KABİR OLMAYACAK'

Bunların üstüne Münevver Karabulut’un ailesinin "Fethi kabir isteyelim" dediğini söyleyen Epözdemir, “Yaklaşık 2 yıldır bununla ilgili hukuk mücadelesi yürütüyorduk. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı bu talebimizi kabul etti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na talimat yazdı. Bu fethi kabir klasik bir fethi kabir olmayacak. Burada nasıl bir fethi kabir işlemi yapılacak? Mezarlık açılacak, mezarlıktan cesedin tamamı alınacak. Bir araçla birlikte Adli Tıp Kurumu’na götürülecek. Adli Tıp Kurumu cesedin üzerinde biyolojik ve kimyasal incelemeler yapacak. Özellikle dişler, kaldıysa saçlar ve sırt kemiği gibi uzun kemikler üzerinden DNA parçaları alınmak suretiyle biyolojik ve kimyasal inceleme yapılacak. Sonra tekrar buraya getirilip defnedilecek, mezar kapatılacak." diye konuştu.

10159574.jpg

'ÜÇ SONUÇ GELEBİLİR'

Avukat Epözdemir, "Üç sonuç gelebilir. Birincisi, ‘Biz aradan geçen süre sebebiyle inceleme yapamıyoruz’, ikincisi ‘Ölen Cem Garipoğlu’dur’, üçüncüsü de ‘Ölen Cem Garipoğlu değildir’ şeklinde tespit yapılabilir." dedi.

NE OLMUŞTU?

Münevver Karabulut 2009 yılında Bahçeşehir’de bulunan bir villada Cem Garipoğlu tarafından öldürülmüştü.

Garipoğlu 10 Ekim 2014 tarihinde ise kaldığı hücrede ölü bulunmuştu.

Ölen kişinin Cem Garipoğlu olup olmadığı yönündeki iddialar üzerine Karabulut ailesi avukatları aracılığıyla fethi kabir işlemi yapılmasını talep etmişti.

Talebi kabul eden Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na talimat yazmıştı.

Savcılık, Üsküdar’da bulunan Karacaahmet mezarlığındaki kabrin 3 Ekim Perşembe günü saat 11.00’de açılmasına karar vermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN