Epözdemir: 'Cem Garipoğlu’nun mezarından naylon poşet çıktı'

Epözdemir: 'Cem Garipoğlu’nun mezarından naylon poşet çıktı'

Münevver Karabulut cinayetinin faili Cem Garipoğlu'nun mezarında yapılan incelemede şeffaf bir naylon poşet bulundu. Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, mezardan çıkan naylon poşetin şüphe uyandırdığını belirterek, bu poşet üzerinde DNA incelemesi yapılmasını talep etti. Epözdemir, "Bu poşetin mezardaki varlığı, cinayetle ilgili yeni soruları gündeme getiriyor. Bu nedenle, poşet üzerindeki DNA incelemesinin yapılması, olayın aydınlatılması için büyük önem taşıyor." dedi.

Münevver Karabulut cinayetinin faili Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasıyla ortaya çıkan yeni bulgu, cinayetle ilgili şüpheleri bir kez daha alevlendirdi.

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, mezardan çıkan kafatası ve kemiklerin yanı sıra şeffaf bir naylon poşet bulunduğunu açıkladı. Epözdemir, bu durumun mezardaki kemiklerin daha sonra konulduğu ihtimalini düşündürdüğünü belirterek, konuyla ilgili savcılığa başvurdu.

'KEMİKLER SONRADAN POŞETLE MEZARA KOYULDU' İDDİASI

Mezarda bulunan şeffaf naylon poşeti anlamlandıramadığını söyleyen Epözdemir, bu durumun kafatası ile kemiklerin sonradan bir poşet ile mezara konulduğuna dair şüphe içerdiğini ifade etti.

Epözdemir, konu ile ilgili savcılıktan poşete el konulması ve parmak iziyle DNA incelemesi yapılmasını talep etti.

OTOPSİYE GİREN DOKTOR KONUŞTU

Garipoğlu’nun ölümüne ilişkin iki önemli isim ise açıklamalarda bulundu.

Garipoğlu’nun intiharının ardından otopsiye giren Prof. Dr. Sermet Koç, o dönem yapılan DNA testlerinin Garipoğlu’nun kimliği doğruladığını anlattı.

Habertürk yayınında anne ve babanın da otopside olduğunu vurgulayan Koç, “Fiziksel benzerlik ve diğer bütün hususlar gözümüzün önünde gerçekleşti.” dedi.

CEZAEVİ SAVCISINDAN YILLAR SONRA İLK AÇIKLAMA

Dönemin Silivri Cezaevi’nden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Metin Arda ise Garipoğlu’nun cesedinin sabah sayım yapan personel tarafından bulunduğunu söyledi.

Olaydan yıllar sonra ilk kez konuşan Arda, Garipoğlu’nun başına poşet geçirip havasız kalarak öldüğünü anlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN