İsrail'den İran'a saldırı açıklaması: Bu sadece ön hazırlık

İsrail'den İran'a saldırı açıklaması: Bu sadece ön hazırlık

İsrail'den İran’a yönelik gece gerçekleştirilen saldırının "ön hazırlık" olduğunu vurgulandı. İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, İran için bir sonraki adımın stratejik varlıkların hedef alınması gerektiğini ifade etti.

İsrail'den yapılan açıklamada, "İran'ın stratejik varlıklarını hedef alma çağrısının kendi görüşü olduğunu" belirterek, bu konudaki duruşunu net bir şekilde ifade etti. Ben-Gvir, "Bunu diğer platformlarda da dile getirmeye devam edeceğim" diyerek, görüşlerini uluslararası arenada savunma niyetini vurguladı.

Ben-Gvir ayrıca, "İsrail'in, İsrail'i yok etmekle tehdit eden İran tehdidini ortadan kaldırmak için tarihi bir sorumluluğu olduğunu" kaydetti.

İSRAİL'İN İRAN'A SALDIRISI

İsrail, İran’ın 1 Ekim’deki füze saldırılarına "misilleme" olarak İran’daki askeri hedeflere saldırı düzenlediğini açıkladı.

İran, Tahran ve ülkenin batısındaki Huzistan ve İlam eyaletlerinde bazı askeri noktaların hedef alındığını ve hava savunma sistemlerinin saldırılara "başarıyla" karşı koyduğunu ancak bazı noktalarda "sınırlı hasar" meydana geldiğini duyurdu.

İsrail, saldırının "başarıyla" tamamlandığını açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN