Sağlık Bakanlığı'ndan İsrail'e kınama: Netanyahu yönetimi, sağlık kurumlarını ve personelini hedef almamalıdır

Sağlık Bakanlığı'ndan İsrail'e kınama: Netanyahu yönetimi, sağlık kurumlarını ve personelini hedef almamalıdır

Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde Kemal Advan Hastanesi'nde çalışan sağlık personelinin ve yaralıların İsrail askerleri tarafından rehin alınmasını "şiddetle kınadığını" açıkladı. Bakanlık, "Soykırımcı Netanyahu yönetimine, sağlık kurumlarının, sağlık personelinin ve hastaların her hal ve şartta dokunulmaz olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı, Gazze'de görevli sağlık çalışanlarının ve yaralıların İsrail askerleri tarafından rehin alınmasını kınadı. Bakanlık, bu durumu insan haklarına ve uluslararası hukuka aykırı olarak değerlendirdi. Açıklamada, sağlık hizmetlerinin sürdürülmesi gereken koşulların sağlanması gerektiği vurgulandı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gazze Şeridi'nde Kemal Advan Hastanesinde görevli sağlık çalışanlarının ve yaralıların İsrail askerleri tarafından rehin alınmasını şiddetle kınıyoruz. Soykırımcı Netanyahu yönetimine, sağlık kurumlarının, sağlık personelinin ve hastaların her hal ve şartta dokunulmaz olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz.

ULUSLARARASI TOPLUMA ACİL ÇAĞRI

Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası topluma, Gazzeli meslektaşlarımızın derhal serbest bırakılması için harekete geçmeleri çağrımızı yineliyoruz. Netanyahu yönetimi, insanlığa karşı işlediği savaş suçları ve Filistinlilere yönelik soykırım faaliyetleri nedeniyle nefretle anılacak ve bir gün hesap verecektir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN