O su markası karaciğer hasarına neden oluyor: Raflardan toplatılmış

O su markası karaciğer hasarına neden oluyor: Raflardan toplatılmış

Nevada’da görülen önemli bir davada, Las Vegas merkezli eski bir şişelenmiş su şirketi, karaciğer hasarına yol açan ürünleri nedeniyle 5.2 milyar dolarlık tazminat ödemeye mahkum edildi. 2021 yılında mağaza raflarından toplatılan bu suların içinde jet yakıtında bulunan hidrazin maddesi tespit edilmişti.

Clark County Bölge Mahkemesi’nde gerçekleşen 12 günlük duruşmanın ardından, AffinityLifestyles.com Inc. ve Real Water markasına karşı açılan davada jüri, davacılara yaklaşık 230 milyon dolar telafi edici ve 5 milyar dolar cezai tazminat verilmesine karar verdi. Davacılar arasında yer alan Hunter Brown ve diğer bazı kişiler, bu karardan faydalanacak.

Davacıların avukatı Will Kemp, şirketin iflas başvurusunda bulunduğu için, tazminat ödemelerinin Real Water’ın sigorta şirketi tarafından karşılanmasının beklendiğini belirtti. Şirket, 2016-2018 yılları arasında Nevada Eyalet Meclisi’nde görev yapan Brent Jones tarafından yönetiliyordu.

Daha önce de şirket aleyhine farklı davalarda kararlar verilmiş ve toplamda milyarlarca dolarlık tazminatlara hükmedilmişti. Real Water’ın ürünlerinde roket yakıtında kullanılan hidrazin maddesinin bulunması, şişeleme öncesi arıtma sırasında suya karıştığı iddiasıyla gündeme gelmişti. Savunma avukatları ise bu durumun kasıtsız bir ihmal olduğunu savundu.

Real Water, sağlıklı detoks özellikleri sunduğu iddiasıyla piyasaya sürülmüş ve Nevada, Utah, Arizona, New Mexico ve Los Angeles bölgesinde satışa sunulmuştu. Ancak, Mart 2021’de ürünler raflardan çekilmişti. Şirket aleyhine açılan birkaç hukuk davası daha devam etmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN