Emekliye bir müjde de İmamoğlu’ndan: Tam 10 bin lira verilecek, tarih verildi

Emekliye bir müjde de İmamoğlu’ndan: Tam 10 bin lira verilecek, tarih verildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), emeklilerin pazar alışverişlerine destek olmayı amaçlayan “Emekli Pazar Desteği” programını hayata geçiriyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2024 seçim vaatlerinden biri olan bu proje kapsamında, ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen 10 bin emekliye yıllık 10 bin TL yardım yapılacak.

img-5407.jpeg

Başvurular 30 Ekim ile 8 Kasım tarihleri arasında kabul edilecek ve İstanbul Senin, https://sosyalyardim.ibb.gov.tr/ internet sitesi ve Alo 153 Destek hattı üzerinden gerçekleştirilebilecek. Başvuru yapabilmek için belirlenen kriterler arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 60 yaş ve üzerinde emekli olmak, İstanbul’da ikamet etmek, hanede sadece bir emekli maaşı olması ve bu maaşın 17.002 TL’den düşük olması yer alıyor.

Bu destek, iki eşit taksit halinde Kasım ve Aralık aylarında ödenecek ve toplamda 100 milyon TL’lik bir bütçe emeklilere aktarılacak. Bu girişim, emeklilerin yaşam kalitesini artırmayı ve ekonomik yüklerini hafifletmeyi hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN