Söğüt dalında yapıp 2000 liraya satıyorlar: Çamurla sıvayıp sonra hasat ediyorlar

Söğüt dalında yapıp 2000 liraya satıyorlar: Çamurla sıvayıp sonra hasat ediyorlar

Bitlis’te, söğüt dallarından yapılan ve çamurla sıvanarak hazırlanan özel kovanlarda üretilen kara kovan balının hasat dönemi başladı. Yüksek prolin değeriyle dikkat çeken bu bal, kilogramı 1500 ile 2000 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Bitlisli arıcılar, özellikle bu yıl kara kovan balı üretiminde yüksek bir verim bekliyor. Arıcılardan Güven Güngördü, soğuk havaların başlamasıyla birlikte hasada geçtiklerini belirtti ve bölgedeki endemik bitki çeşitliliğinin balın kalitesine katkıda bulunduğunu ifade etti.

KARA KOVANLARDA YÜKSEK VERİM

Güngördü, kara kovan balının kalitesinin, içeriğindeki yüksek prolin değerinden kaynaklandığını ve bu özelliği sayesinde ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüller kazandığını belirtti. Bu sezon, her bir kovandan 7 ila 8 kilogram arasında bal elde ettiklerini söyleyerek rekoltenin memnuniyet verici olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN