Kariye Caminde “Ücretli ziyaret” dönemi başlıyor

Kariye Caminde “Ücretli ziyaret” dönemi başlıyor

Uzun süren restorasyon çalışmalarının ardından 6 Mayıs'ta ibadete açılan tarihi Kariye Camii, 19 Ağustos itibarıyla turistlere kapılarını açıyor. Kariye Camii'ni ziyaret etmek isteyenler için giriş ücreti 20 Euro olarak belirlendi.

Uzun yıllardır müze olarak hizmet veren ve son dönemde yeniden ibadete açılan tarihi Kariye Camii'nde ziyaretçiler için yeni bir düzenleme yapıldı. 6 Mayıs'ta ibadete açılan cami, 19 Ağustos itibariyle hem ibadet hem de ziyaret amacıyla gelenleri ağırlamaya devam edecek. Ancak ibadet ve ziyaret gün ve saatleri farklı olacak.

CUMA GÜNLERİ SADECE İBADETE AYRILDI

Cuma günleri, cami tamamen ibadete ayrılacak ve sadece yerli ve yabancı Müslümanların ibadetine açık olacak. Bu günlerde camiye girişler ücretsiz olacak.

Hafta içi diğer günlerde ise cami hem ibadet hem de ziyaret amacıyla kullanılabilir olacak. Ancak tarihi ve kültürel dokuyu görmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin camiye girişleri için kişi başı 20 Euro ücret ödemesi gerekecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN